YRD: Rizgar Adanmış objektifini direnişe çevirdi

Özgür basın emekçisi, Çira TV, Stêrk TV ve ANHA muhabiri Rizgar Adanmış’ın (Rizgar Deniz) şahadetine ilişkin açıklama yapan YRD Koordinasyonu, “Rizgar, Dilîşan ve Hogir’ın kararlığı ve emekleri hakikat yolunda bize umut kaynağı olacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Basın Birliği (YRD) Avrupa, Rizgar Adanmış’ın gerçeğin ve aydınlığın izcilerinden olduğunu belirtti.

YRD Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Hakikat ve aydınlığın izinden giden özgür basın emekçileri her zaman işgalcilerin ve işbirlikçilerin hedefi olmuştur. Bütün zulüm ve baskılara rağmen özgür basın emekçileri hakikat ve gerçeklerden taviz vermediler. Cizre Fırtınası hamlesini takip ederken şehit düşen arkadaşlarımız Rizgar Adanmış, Dilîşan ve Hogir gerçeğin ve aydınlığın izcileri oldular. Gurbetellî Ersöz, Deniz Firat, Nûjiyan Erhan ve diğer yoldaşlar gibi Rizgar, Dilîşan ve Hogir Kürdistan özgür basın geleneğinde derin izler bıraktılar.

Çocukluğundan bu yana Kürdistan’daki işgalciliğe şahit olan Rizgar, kendi halkının sesi olmak için 2012 yılında özgür basın çalışmasına katıldı. DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırmasından sonra Şengal’e geçen Rizgar burada Êzidî halkının ve Şengal’deki direnişin dünyaya açılan sesi ve soluğu oldu. Şengal’den sonra Rojava’ya geçen Rizgar savaşın en ön cephesinde muhabirlik yaptı.

Rizgar Adanmış Dêra Zor’daki Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ederken Dilîşan Îbîş ve Hogir Mihemed ile birlikte çetelerin bombalı saldırısına uğrayarak ağır yaralandı. 70 günlük bir tedavi sürecinden sonra 18 Aralık’ta tedavi olduğu hastanede özgür basın şehitler kervanına katıldı.

Rizgar, Dilîşan ve Hogir’ın kararlığı ve emekleri hakikat yolunda bize umut kaynağı olacaktır. Adanmış ailesi başta olmak üzere, bütün özgür basın emekçileri ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Rizgar, Dilîşan ve Hogir’ın izinde hakikat ve aydınlığın sesi olacağımızın sözünü veriyoruz.”