YRK: İran alanı aralıksız bombalıyor, halk endişeli

YRK Basın Merkezi, İran güçlerinin 12 Haziran’da başlattığı ve halen devam eden operasyonların halkın yaşamını etkilediğini ve geniş bir alanda yangına yol açtığını bildirdi.

Doğu Kurdistan Savunma Birlikleri (YRK) Basın Merkezi, İran güçlerinin 12 Haziran’dan beri süren operasyonlarıyla ilgili bilgiler içeren yazılı bir açıklamada bulundu. Alanların aralıksız bombalandığını bildiren Basın Merkezi, bu durumun halkta endişeye yol açtığını söyledi. Açıklama şöyle:   

“İran güçleri tarafından 12 Haziran günü Kosalan’da başlatılan operasyon hala devam ediyor. Bölge aralıksız olarak bombalanıyor. Karada yangın başladı, operasyon alanlarına giriş yasağı da devam ediyor. Bu durum halkta endişeye yol açıyor, yaşamları üzerinde olumsuz etkiye yol açıyor.

Aynı zamanda Kosalan operasyonu sürecinde Merîvan’a bağlı Çor ve Nene köyleri 13 Haziran günü, Serdoş, Nêy Berdereş 21 Haziran’da İslam Devrimi Muhafız Ordusu (Sipayê Pasdaran) tarafından bombalanmıştır. Bombardıman sonucu arazide yangın çıkmıştır. Siviller kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalışmışsa da İran güçleri izin vermemiş, geniş bir orman ve arazi alanının yanmasıyla sonuçlanmıştır."