YRK Asos’ta şehit düşen gerillanın kimliğini açıkladı

YRK, Erdal Amed'in (Hesen Mihemedi) Asos Bölgesi’nde işgalci Türk devletinin saldırısı sonucu şehit düştüğünü duyurdu.

Doğu Kurdistan Savunma Birlikleri Basın İrtibat Merkezi, (YRK-BİM) Asos’ta işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen özgürlük gerillasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Birkaç gün önce kamuoyuna duyurduğumuz gibi 4 Haziran’da Gelale köyü kırsalındaki Asos Dağı’nda insansız hava aracının düzenlediği hava saldırısı sonucu bir arkadaşımız şehitler kervanına katıldı. Bu arkadaşın adı Erdal Amed kod adlı Hesen Mihemedi’dir" denildi.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

"Kod Adı: Erdal Amed

Adı Soyadı: Hesen Mihemedî

Katılım Yeri ve Tarihi: 01.10.2013 – Merîwan

Şehadet Tarihi ve Yeri: 04.06.2023 – Asos."

'SONUNA KADAR KARARLI VE MÜCADELECİ YAŞADI'

YRK, Erdal Amed’in mücadele hayatına dikkat çekerek, şunları belirtti:

“Heval Erdal, Doğu Kurdistan’ın Meriwan kentindendi. Erdal arkadaşımız, yurtsever bir aile içerisinde doğarak Kürdistani ve devrimci kültür ile büyüdü. Daha sonra özgürlük gerillalarını yakından takip edip Önder Apo’nun fikir ve felsefesinden etkilenerek, 2002 yılında Apocu Hareket ile ilişkilerini güçlendirdi. Birkaç yıl hareketimiz adına şehirlerde örgütleme çalışmaları yürüterek birçok savaşçıya katılım sağlaması yönünde öncülük etti. İran rejiminin yaptığı çalışmaları hissetmesi ile deşifre olunca 2013 yılında hiç tereddüt etmeden iki çocuk babası olduğu ailesinden ayrılarak gerilla saflarına katılır. Bir YRK gerillası olarak Doğu’daki birçok alanda çalışmalara katıldı ve partiden aldığı görevini büyük bir şevkle yerine getirmiştir.

2022 yılında Asos’ta aldığı eğitimin ardından başarılı bir komutan olarak görevine başladı. Erdal yoldaş, kamil, anlayışlı, zeki, bilgili, sade ve dürüst kişiliğiyle tüm arkadaşları tarafından sevilirdi. Bu özelliklerinden dolayı bütün arkadaşları tarafından tanınırdı. Mücadele emekçisiydi. Ulusal mücadele  Erdal yoldaş için her şeyden önceydi. Sonuna kadar kararlılığını korudu, bağlılığını güçlendirdi ve bu çizgide şehadete ulaştı.

Hareket ve yoldaşları olarak şehit Erdal’a ve başta ailesi olmak üzere şehitlere verdiğimiz sözü tüm Meriwan ve Doğu Kurdistan halkına tekrar yineliyoruz. Sonuna kadar Erdal yoldaşımızın izinden gideceğimize, işgalci Türk devleti ve İran rejimin hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyeceğimize bir kez daha halkımıza söz veriyoruz.”