YRK’den İran güçlerinin operasyonlarına ilişkin açıklama

Doğu Kurdistan Birlikleri (YRK) Komutanlığı, eylemsizlik pozisyonunda olmalarına rağmen İran devlet güçlerinin Merîwan bölgesinde geniş çaplı bir operasyon başlattığını ve bunun sonucunda bir İran askerinin öldüğünü bildirdi.

YRK Komutanlığı yaptığı açıklamada, “Doğu Kurdistan’daki güçlerimizin saldırı pozisyonunda olmamalarına ve meşru savunma halinde olmalarına rağmen İran rejim güçleri farklı şekillerde güçlerimize karşı saldırılar gerçekleştiriyor” dedi.

Açıklamada, “12 Haziran günü saat 05.30 sıralarında rejim güçleri insansız hava araçları eşliğindeki yüzlerce asker, askeri araçlar ve buldozer gibi iş makineleri ile Kosalan bölgesinde operasyon başlattı. Bu operasyonda rejim güçleri Qeleniyane tepesinde konumlandı ve etrafı toplar ve havanlarla bombaladı” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

"Aynı gün öğleden sonra saat 11.30'da arkadaşlarımız bombardıman yapan askerlere karşı meşru müdafaa eylemi gerçekleştirmiş ve rütbesi bilinmeyen bir düşman subayı öldürülmüştür. Arkadaşlarımızın onları vurmasından sonra, rejim güçleri insansız hava araçlarının desteğinde bir kez daha doçka, havan ve katyuşalarla bölgeyi hedefledi. Bu operasyonda şimdiye kadar güçlerimiz herhangi zarar görmedi. Konuyla ilgili halkımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

İran güçleri birkaç gündür Kurdistan'ın birçok sınır bölgesine silah ve asker sevkiyatı yapıyor ve operasyonlar düzenliyor. İran güçlerinin sınır boylarındaki hareketliliği devam ediyor.