YRK, gerilla alanlarında keşif yapanları uyardı

YRK, avcılık, turistik gezi, dağcılık, çobanlık vb. adlar altında gerilla alanlarını deşifre etmek için gelen ajanları uyardı.

Doğu Kurdistan Birlikleri (YRK) yaptığı açıklamayla, avcılık, turistik gezi, dağcılık ve çobanlık adı altında Zagros Sıra Dağlarında gezerek ajanlık yapan kişileri uyardı.

YRK’nin açıklaması şöyle:

“İran rejimi soykırımcı siyaseti kapsamında halkın yoksulluğundan faydalanarak halk içinde ajanlığı geliştirerek varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. Avcılık, turistik gezi, çobanlık ve dağcılık gibi adlar altında Kurdistan Özgürlük Gerillalarının bulunduğu alanları deşifre ederek gerilla noktalarına saldırmak istemektedir.

HALKA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Tüm halkımıza sesleniyoruz; doğamızın güzelliğini ve ülkemizin zenginliğini bazılarının çıkarı için kurban etmeyin. Bu temelde avcılık, dağcılık, çobanlık vb. adlar altında gerillaların bulunduğu alanlara gelerek bu alanlarda gerilla noktalarını deşifre etmek isteyenlere karşı duyarlı olun. Bu kişiler Kürt halkının düşmanlarına ve işgalcilere hizmet etmektedir. Tespit edilen bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Ve gelişebilecek olumsuz durumlardan bu kişiler sorumludur.

Zagros Dağlarında bulunan birliklerimiz, özellikle Kebîrko, Manêşt, Perwa, Ajwan, Dalahu, Şaho, Kosalan, Qeleberd, Şaneşîn, Çilçeme bölgesi, Mukiryan Dağlarından  Dalanper ve Ewrîn Yaylaları ile diğer başka alanlarda avcılık, ağaç kesme vb. doğaya zarar veren kişiler hakkında gerekli tedbirleri alacaktır. Yurtsever halkımızı bu kişi ve durumlara karşı sorumlu davranmaya çağırıyoruz.”