YRK şehit düşen gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı

Doğu Kurdistan Birlikleri (YRK) Basın İrtibat Merkezi, 28 Eylül 2022’de Asos bölgesinde görevi sırasında yaşanan bir doğa felaketi nedeniyle şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

YRK yaptığı yazılı açıklamada, "28 Eylül 2022 tarihinde Egîd Çemezî yoldaşımız, devrimci görevi sırasında Asos bölgesindeki Ava Zê suyunu geçmeye çalışırken doğal afetle karşı karşıya kalmış ve suda şehit düşmüştür” dedi.

Şehidin kimlik bilgileri şöyle verildi:

Adı Soyadı: Rahim Khulami

Kod: Egîd Çemezî

Katılım yeri ve tarihi: 1-1-2019- Îlam

Şehadet Yeri ve Tarihi: 18-9-2022-Asos

Açıklamada “Egîd Çemezî arkadaşımız, Doğu Kurdistan'ın İlam şehrinden, Melek Şahi aşiretine mensuplarındandı. Rojava Kurdistanı'nın büyülü direnişinden etkilendi ve özgürlük hareketini tanıdı. Her Kurdistan evladı gibi o da özgür bir yaşam arayışına girdi. 2019 yılında arayışlar ona yetmedi ve özgürlük mücadelesi yürütmek üzere gerilla saflarına katıldı” denildi.

YRK, “Katıldığı günden şehit düştüğü ana kadar, hareketi ve yoldaşları için verdiği emek ve fedakarlıkla tanındı. Egîd arkadaşımız, İlam bölgesinin kadim kültürünü, Önder APO'nun düşünce ve ideolojisiyle birleştirdi ve büyüttü” diye ekledi.

Egîd Çemezî’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “gerçek bir yoldaşı” olduğunu kaydeden YRK, “Doğu Kurdistan Savunma Birlikleri olarak değerli yoldaşımızın ailesine, İlam bölgesine ve tüm yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı diliyor, şehit yoldaşımızın çalışmalarına ve katılımına sonuna kadar layık olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Özgür bir ülke ve önderlik sözümüzü bir kez daha yineliyor ve bu kahramanların yolunda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” vurgusunda bulundu.