YRK şehit düşen iki gerillanın kimliğini açıkladı

Doğu Kurdistan Savunma Birlikleri (YRK) Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

YRK Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada 3 Aralık günü Pêncewîn bölgesinde düzenlenen hava saldırısında iki gerillanın şehit düştüğünü bildirdi.

Açıklamada “HPJ (Kasın Savunma Güçleri) komutanlarından yoldaşımız Aryen Arê, yoldaşı Êrîş Berxwedan ile birlikte devrimci görevi sırasında saldırıların hedefi olarak şehadete ulaştı” denildi.

Şehit düşen iki savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Adı ve soyadı: Zeynep Eyverî

Kod: Aryen Arê

Katılım yeri ve tarihi: Selmas-2006

Şehadet yeri ve tarihi: Pêncewîn- 3 Aralık 2023

*

Adı ve soyadı: Sadiq Şêx Ehmed

Kod: Êrîş Berxwedan

Katılım yeri ve tarihi: Kobanê-2016

Şehadet yeri ve tarihi: Pêncewîn – 3Aralık 2023

YRK, “Öncelikle yurtsever halkımıza ve değerli ailelerimize başsağlığı dileriz. Halkımıza yönelik saldırıların bu aşamasında, savunma görevinin asla ertelenmeyeceğini vurguluyorlar. İnsanlıktan nasibini almamış düşman, namertçe saldırıyor. Bu cevapsız kalmayacaktır. Yaşam ve savaş alanındaki yoldaşları olarak onları unutmayacağız” dedi.

Açıklamada gerilla Aryen Arê ve Êrîş Berxwedan için, “Özgürlük savaşçılarıydılar, düşman gerçekliğine karşı çaba ve eylem halindeydiler (…) Şehitlerin hakikatinden, 'emeğin büyük ve kutsal olduğunu' gördüler. Ağır bir savaşın farkındaydılar ve bunu her zaman esas alarak bu ruha göre yaşadılar” denildi.

Şehitlerin hayallerini yerine getirmek için savaşacaklarını vurgulayan YRK, “Doğu Kurdistan Birlikleri olarak iki şehidimizin ailelerine ve tüm yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz” diye ekledi.

YRK, sonuna kadar şehitlerin mirasında sahip çıkacaklarının altını çizerken, “Şehitlerin izinde yürüyeceğiz ve mücadelemizi daha da büyüteceğiz” vurgusunda bulundu.