'Zafer inançla savaşan gerillanın olacak'

Türk devletinin işgal saldırılarında kimyasal silah başta olmak üzere her türlü kirli yöntemi kullandığını ama buna rağmen başarılı olamadığını söyleyen HPG'li Alan Malazgirt, "Zafer inançla savaşan gerillanın olacak" dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarında yönelik saldırılarına ilişkin konuşan Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Komutanlarından Alan Malazgirt, gerilla mücadelesini, düşmanın aldığı yenilgileri ve gelişen savaş koşullarında açığa çıkan taktikleri değerlendirdi. 

Alan Malazgirt,Türk devletinin 2021 yılını nihai sonuca ulaşma yılı olarak değerlendirdiğini, Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıların da bu çerçevede geliştiğini söyledi. 

Türk devletinin 10 Şubat 2021'de Garê'ye saldırarak işgal planlarını devreye koyduğunu vurgulayan Malazgirt, "Türk devleti Garê'ye saldırarak askeri, siyasi, toplumsal büyük bir başarı sağlamayı amaçlıyordu. Bu şekilde gücünü göstermek istedi, bunun için de işgal planları geniş kapsamlıydı. Ancak bu planlar ve gücünü gösterme taktikleri 10 Şubat’ta Garê’de başlayan saldırı ile ters yüz oldu, istedikleri sonuca ulaşamadılar. Hem KDP’nin hem de Irak hükümetinin desteğini almalarına rağmen Garê’de başlatılan operasyonla savaş yöntemlerinde ciddi bir değişim ortaya koyamadılar. Üst düzeyde bir teknik kullanarak, nokta operasyonu yaparak askeri gücünü göstermek istedi. Fakat başarılı olamadı. Bu başarısızlıklarını gidermek ve yenilgilerini kamufle etmek için 23 Nisan’da Avaşîn, Zap ve Metîna alanlarına operasyon başlattılar. Belli bir düzeyde teknik, teknolojiyi geliştirmişler fakat istediği gibi sonuç alamadılar" diye konuştu. 

2020 yılına kadar operasyon tarzını değiştirmeyen Türk devletinin  2021 yılında kullandığı teknik ile tarzını değiştirdiğini ifade eden Malazgirt, "Bununla sonuca ulaşmak istedi, bu temelde hazırlıklarını yaptı. 2021 yılında kimyasal dahi her türlü kirli yönteme başvurdu. Düşman burada bir tıkanma yaşadı. Bu tıkanmayı kendi medyasında daha farklı yansıtarak, bir başarı olarak verdi. Medyanın gücü ve psikolojik savaş ile Türk toplumu üzerinde askeri başarılar elde ediyorlarmış gibi yansıtarak bu başarısızlıklarını kapatmak istediler" diye devam etti. 

TÜRK DEVLETİ SAVAŞI GİZLİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞTI

Türk devletinin saldırılarına karşı gerillanın da direniş tarzını yenilediğini kaydeden HPG'li Malazgirt, şunları söyledi: "Tünellerde gelişen savaş tarzı, gerillanın tim olarak örgütlenmesi böylece arazide hareket etmesi düşmanın beklediği bir tarz değildi. Kısa bir sürede tünellere girebileceğini, kullandığı teknik karşısında kimsenin başarı sağlayamayacağını düşünüyordu. Bu yönüyle düşman kendini özel savaşla şişirerek başarılı göstermeye çalıştı. Bu savaşı biraz da gizliden yürütmeye çalıştı. Türk medyasının bu savaşı tüm yönlerini ortaya koyabilecek bir gücü olmadığı için birçok yönü ile yansımadı bu savaş. O yüzden yaşadıkları kayıpları sayısal olarak en az verme ya da hiç vermeyerek üstünü kapatırken, bizim kayıplarımızı da abartarak medyaya yansıtıp özel savaş yöntemlerini kullandı. Bu durum Türkiye’de hem savaşta, hem de toplum üzerinde çokça kullanılmaktadır. Türkiye devletinin karakterinde özel savaş hep ön planda olmuştur. Bunlar hem bizler, hem de halkımız tarafından bilinen şeyler. Savaş sadece propaganda ile yürütülmüyor. Savaş gerçekliği her zaman vardır, eğer karşındaki gücü yenemiyorsan savaş dışı farklı yöntemlere başvurursun. Türk devletinin bu yönlü kirli ve soykırımcı bir geçmişi var. 

23 Nisan’da Medya Savunma Alanlarında başlayan operasyonlarda düşman tünel savaşları karşısında bir tıkanma yaşadı ve başarılı olamadı. Bu yüzden gerillaya karşı her çeşit kimyasal silahı kullandı. Düşman her ne kadar bu tür kirli yöntemlere başvursa da karşısında da bir PKK gerçekliği, bir Apocu gerçeklik var. Savaş ne kadar ağır bedeller istese de bundan geri bir adım atmayacağız. Yaklaşık 50 yıldır yürüttüğümüz savaşta düşmanımızın bizi anlamadığı şey PKK’nin direniş karakteridir. PKK her türlü bedeli vermeye hazırdır ancak geri adım atmayı hiçbir zaman kabul etmez."

2022'DE MÜCADELEMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

"2021 yılı hem bizim hem de düşman için yeniliklerin açığa çıktığı bir yıl oldu" diyen Alan Malazgirt konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Savaş koşulları her zaman değişiyor bu temelde savaş tarzında da bir değişiklik yaşanıyor. Arazide timler halinde modern gerillalar olarak örgütlenme, gerillanın kendini profesyonel kılması, tünel savaşlarında sağlanan gelişmeler değişimin daha fazla önünü açmaktadır. Savaşlarda mutlaka eksiklikler vardır. Savaş gerçekliğini ne kadar doğru okursak, değişimi gerçekleştirmemiz de o düzeyde etkili olur.

Düşmanımız bizi yok etmek üzerine kendini var kılıyor. Savaş taktiğinde yaşanan değişikliklerle, yeni dönem gerillacılığında büyük bir direniş gerçekleşmiştir, bu yıl bu durum pratikleşmiştir. Elbette düşman savaşında ısrar edecek ancak süren savaş gösterdi ki mevcut savaş hükümeti istediği sonuca varamadı. Gerilla yürüttüğü mücadele ile intikamını düşmandan alacaktır. Bu yıl ki gerilla direnişleri bizlere büyük güç ve moral vermiştir. Düşmanın tüm taktiğine rağmen gerillanın göstermiş olduğu muazzam irade, derin inanç, güçlü bir moral motivasyon yaratmıştır. 2022 yılında Önderliğimiz üzerindeki tecridi kaldırmak ve halkımıza yönelik zulmü sonlandırmak için mücadelemizi daha da büyüteceğiz."