Zîlan çizgisinde direniş sürüyor

Zîlan fedailiğinin bir çizgi haline geldiğini belirten gerillalar, bu çizgiyi esas alarak bugün de Türk devletinin tüm saldırılarına karşı büyük bir direniş sergilendiğini söyledi.

HPG gerillası Kajîn Rojînda, Zîlan’ın fedai eylemiyle şunu gösterdiğini söyledi: Ne kadar zulüm uygulanırsa uygulansın Kürtler her zaman mücadele edecek ve yok olmayacaktır!


Bazı tarihler ve kararlar vardır, bazen bir kişi şahsında bir toplumun intikamını temsil eder, o kişi gerçekleştirdiği kararla ya da eylemle kendi halkının isyan ateşi olur. 15 Ağustos’ta Egîd şahsında Eruh’ta gerçekleştirilen eylem, 1 Haziran Hamlesi ya da kendini düşmanın kalbinde patlatan Zîlan gibi. Halkının öncüsü ve mücadelenin çizgisi olur. Gerillalar Çiya Zagros ve Kajîn Rojînda, Haziran ayının önemi ve Zîlan’ın (Zeynep Kınacı) eylemiyle ilgili ANF’ye konuştu. 

HPG gerillalarından Çiya Zagros, Haziran’ın PKK ve Kürt halkı için çok önemli kararlar alındığı bir ay olduğunu belirterek, “Zîlan’ın gerçekleştirdiği eylem, asla sıradan ele alınamaz, çünkü Önderliğimize karşı gerçekleştirilen komplo ve saldırıya karşı büyük bir cesaret ve inançla yapılan bir fedai eylemiydi. O dönem gerilla savaşında bir tıkanma yaşanmaktaydı ve düşman bunu fırsat bilerek Önderliğimize karşı bir suikast girişiminde bulundu. Önderliğimiz şahsında Kürt halkını yok etme girişimlerinden biri olduğunun farkında olan Zîlan, bu ciddiyetle yaklaştı ve her koşulda Önderliğimizin etrafında bir ateş çemberinin olduğunu gösterdi. Hem düşmana hem de gerillada tasfiyecilerin yarattığı tıkanmışlığa karşı bir cevap olarak kendisini ateşten bir topa dönüştürdü” dedi. 

ÇİZGİ OLDU VE BUGÜN DEVAM EDİYOR

Gerçekleştirdiği bu eylemle bir çizgi haline geldiğini ve bu çizginin günümüzde de Zap, Metîna, Avaşîn başta olmak üzere gerillanın olduğu her yerde büyük bir inançla kendisini yaşattığını vurgulayan Çiye Zagros, “Örnek olarak Şehit Şahin Tepesi başta olmak üzere savaşın olduğu her yerde fedai çizgi kendisini hissettirmektedir. Biz de HPG ve YJA Star güçleri olarak bize bırakılan bu mirası yaşatacağımız sözünü veriyoruz” diye konuştu. 

KÜRTLERİN YOK EDİLEMEYECEĞİ GÖSTERİLDİ

HPG gerillası Kajîn Rojînda ise Kürt Halk Önderi’nin, Kürt halkı ve kadınları için özgür bir yaşam mücadelesinin rehberi olduğunu ve Zîlan’ın da bu bilinçle hareket ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Türk devletinin Önderliğimiz şahsında halkımızı yok etmek istemesine karşı tarihsel rol üstlendi. Fedai eylemiyle şunun gösterdi; ne kadar zulüm uygulanırsa uygulansın Kürtler her zaman var olacak ve mücadele edecektir, yok olmayacaktır. Bu çizgi ve inançla mücadele ediyoruz. Düşman hangi silahları kullanırsa kullansın başarıya ulaşacağımızdan şüphe etmiyoruz.”