Çelê iradesine sahip çıkacak!

DEM Parti Çelê (Çukurca) Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Hividar Ertunç, AKP-MHP tarafından Çukurca’ya asker ve hayali seçmen kaldırdığını belirterek, ilçe halkını iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

YEREL SEÇİM

AKP-MHP iktidarının yerel seçimleri öncesi Colemêrg’ın (Hakkari) Çukurca ilçesine kaydırdığı ‘seçmen’ sayısı, ilçeden olan seçmen sayısını geçti. DEM Parti, hem dışarıdaki seçmenleri daveti etti hem de halkın bu durumu gözeterek iradesinin hileyle gasp edilmesine müsaade etmemesini istedi. 

Başûrê Kurdistan sınırındaki Çelê’nin (Çukurca) nüfusu 15 bin 292. Kent merkezinin nüfusu ise 8 bin 197 kişi. Daha önce bin 100 yabancı kişinin yaşadığı ilçede, AKP-MHP iktidarı 31 Mart yerel seçimlerinden önce 3 bin 605 kişinin ikametgahını kent merkezine kaydırdı. AKP’nin yeni seçmen kaydırması ile birlikte Çukurcalı olmayan kişi sayısı 4 bin 700’e çıktı. Çukurcalı seçmen ise 3 bin 497 kişi. ANF’ye konuşan DEM Parti Çelê Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Hividar Ertunç, AKP-MHP’nin Çukurca’ya asker ve hayali seçmen kaldırdığını hatırlattı. 

HALKIN İRADESİNİ KORUMAK

Hividar Ertunç, şunları söyledi: “Bizim için önemli olan sandıklarımızı korumak olacak. Halkın iradesini korumak için hep birlikte sandıklarımıza sahip çıkacağız. AKP ve kayyum zihniyetine karşı yurtsever Çukurca halkımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bunun için en iyi cevabı 31 Mart’ta sandık başında vereceğiz. Bu yüzden herkesi sandığa davet ediyoruz.”

ÇELÊ TARİHİ ÖNEME SAHİP

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti etrafında kenetlenmeye ve seçimi kazanmaya odaklandıklarını belirten Hividar Ertunç, Çelê’nin Kurdistan Özgürlük Mücadelesi için tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Ertunç, şöyle konuştu: “Halkımız DEM Parti’yi çözüm kapısı olarak görüyor ve sahipleniyor. Biz eşit temsiliyeti savunuyoruz. Kürt kadınlarının bizden beklentileri var; kadın haklarını temsil etmek, kadının toplum ve siyasi alanda daha fazla yer almasını sağlamak, kendi üretip kendi kazançlarını sağlamak gibi. Bizim için halkımızın ne istediği esas olacaktır.”