'İmralı'nın kapıları açılmadan demokrasi de barış da olmaz'

DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, İmralı'nın kapıları açılmadan demokrasi ve barışın olamayacağını vurgulayarak, "Kürt sorunu, Sayın Öcalan ile müzakere edilerek çözülür" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Qers’ten yola çıkan siyasetçiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, yürüyüşlerini Çewlîg’te sürdürdü. Kent girişinde çok sayıda kişi, yürüyüşçüleri karşıladı. Karşılamada sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı. Yürüyüşçüler, daha sonra kent merkezine kadar yürüyerek, burada bir açıklama yaptı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kürtlerin tarihi ve dilinin inkâr edildiğine işaret ederek, "100 yıldır bu tekçi anlayış devam ediyor. İşte biz bu tekçi anlayışa karşı yürüyoruz" dedi.

Birlikte yaşamın koşullarının oluşması için Kürt sorununun demokratik çözümünün sağlanması gerektiğini vurgulayan Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Kürt sorunu, Sayın Öcalan ile müzakere edilerek çözülür. İmralı’nın kapılarını kaparak, ortak yaşama iradesini ortadan kaldırdılar. İmralı’nın kapılarını kapatarak, güvenlik ve zulmün kapılarını açtılar. İşte biz barışın yolunu açmak için yürüyoruz” dedi.

 Gülistan Kılıç Koçyiğit, şöyle devam etti: "Abdullah Öcalan’dan haber alamıyor, sağlığını ve koşullarını bilmiyoruz. Sayın Öcalan’ın sesini duyamıyoruz. Boğulmak istenen barış iradesine sahip çıkıyoruz. Gerçekten demokrasi istiyorsanız İmralı’nın kapılarını açacaksınız. Barış istiyorsanız, Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacaksınız."

Çewlîg programı, çekilen halayların ardından son buldu.