Özalp halkı rekor oy oranıyla iradesine sahip çıktı

Her türlü baskı ve seçim hilelerine rağmen Özalp halkı, 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye yüzde 85’in üzerinde bir oy vererek iradesine sahip çıktı.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da yapılan 24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim barajını aşarak yüzde 12 oy oranı aldı. Van’da yüzde 60 oy oranıyla 8 milletvekilin 5’ini alan HDP, Türkiye genelinde ise 67 milletvekili çıkardı. HDP’nin Van’da en yüksek oy aldığı yerlerin başında ise Van’ın Özalp ilçesi geldi. Kürdistan genelinde uygulanan sıkı yönetim uygulamaları, her türlü baskı ve seçim hilelerine rağmen Özalp halkı, seçimlerde HDP’ye yüzde 85’in üzerinde bir oy vererek iradesine sahip çıktı.

ATMACA: ÖZALP HALKI ONURLU BİR HALKTIR

HDP Özalp İlçe Eş Başkanı Burhan Atmaca, bu başarının Özalp halkının başarısı olduğunu söyledi. 24 Haziran seçimlerinde Özalp’ta bir seçim çalışması yürüttüklerini dile getiren Atmaca, Özalp halkıyla birlikte gece gündüz demeden en ince detayına kadar çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

24 Haziran seçimlerine hem Özalp halkının hem de partilerinin çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Atmaca, "HDP’nin yüzde 85’in üzerinde bir oy oranı alması, halkımızın başarısıdır. Halkımıza bu konuda minnettarız. Sistem partileri bölgede dağıtığı paralar, ihaleler, yardım kolileri ile ne yaptıysa Özalp halkının onurlu duruşunu etkilemedi ve bundan sonra da etkilemeyecektir. Halkımız onurlu bir halktır. Özalp halkı her zaman partisinin ve iradesinin arkasında durmuştur. Hiçbir zaman bu güçler halkımızın iradesini kıramamıştır. Bu iradesini de 24 Haziran seçimlerinde çok iyi gösterdi" dedi.

‘HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAYANLARA ÖZALP HALKI İYİ BİR CEVAP VERDİ’

Daha önce de DBP’li Özalp Belediyesinin yüzde 90 oranında bir oy aldığını hatırlatan Nevzat Ulusa, halkın iradesine saygı duymayanlara 24 Haziran’da Özalp halkının iyi bir cevap verdiğini söyledi. Ulusa, “Özalp halkı kayyumlara ve AKP’ye iyi bir ders vermiştir. Özalp halkı tarihi boyunca iradesine ve geçmişine hep sahip çıkmıştır. Bu başarı Özalp halkınındır. Hiçbir güç halkın iradesinin üzerinde değildir. Halkımız bu gücünü ve iradesini bir daha AKP ve kayyuma göstermiştir. Baskı ve şiddetle bizleri korkutamazlar. OHAL koşullarında ve sandık taşımayla irademizi kıracaklarını sandılar ama halkımız kilometrelerce yol yürüyerek, iradesine sahip çıktı" şeklinde konuştu.

‘ÖZALP HALKI AKP’YE İYİ BİR DERS VERDİ’

24 Haziran seçimlerinin demokratik ve eşit bir ortamda olmamasına rağmen, Özalp halkının AKP’ye iyi bir cevap verdiğini dile getiren Dindar Ayaz, şöyle konuştu: "Özalp halkı her zaman partisinin yanında yer almıştır. Özalp’a AKP Başkanı Tayip Erdoğan’da gelse, halkımızın görüşü hep aynı olacaktır. Sistem ne yaparsa yapsın, biz hep partimizin yanındayız. OHAL koşullarında ve sandık taşıma yapılmasına rağmen, halkımız iradesine sahip çıktı. Hiçbir zaman baskı ve şiddetle bizim irademizi yok edemezler. Bu halk hiçbir zaman boyun eğmedi ve bundan sonra da eğmeyecektir."