Önceliğimiz Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü!

Özgürlük Yürüyüşçüleri adına konuşan DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, "Önceliğimiz Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüdür. Savaşın son bulması Abdullah Öcalan ile mümkün" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için iki koldan başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 3’üncü gününde devam ediyor. Qers kolunda yer alan yürüyüşçüler, Agirî'nin Avkevir (Taşlıçay) ilçesine ulaştı. İlçede büyük bir coşku ve alkışlarla karşılanan yürüyüşçüler, burada bir açıklama yaptı.

'ÖNCELİĞİMİZ ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ'

Yürüyüşçüler adına konuşan DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, "Demokratik değerlerden uzaklaştıkça şiddet hayatımızın her alanına yayılıyor. Gittikçe derinleşen bir ekonomik kriz var. Bu kriz en çok Kürtleri etkiliyor. Sefalet boyutlarına ulaşan bir yoksulluk ile karşı karşıyayız. Bugün Agirî'de gençler dünyanın farklı ülkelere göç etmek zorunda kalıyor. Çocuklarımızın geleceği için de yürüyoruz" diye konuştu.

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 35 ayı aşkın süredir haber alınmadığını hatırlatan Kaya, "Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşması birinci önceliğimiz. Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü dışında bir yol yok. Her gün bu ülkede kadın ve çocuklar katlediliyor. Kurdistan'da korucu, polis ve askerlerin işlediği suçların üzeri kapatılıyor. Bu, savaş politikalarını sonucu. Savaşı kutsayan iktidarı reddediyoruz. Biz ölüme karşı yaşamı savunuyoruz. Savaşın son bulması için Sayın Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme yapılmalı" diye konuştu.

Açıklama "Ramanê Îmralı azadîyan gelan a", "Bijî berxwedana zîndana" sloganları ile son buldu. Ardından partinin ilçe binası yanında bulunan bir mekanda halkla buluşuldu, yürüyüş ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Halk toplantısı Kürtçe seslendirilen marş ve şarkılarla şölene dönüştü.
Yürüyüşçüler, Agirî kent merkezine doğru yola çıktı. Yarın 4'üncü gününe girecek yürüyüş daha sonra Panos ilçesi ile devam edecek.