Şehit Azad Zagros’un taziyesine kitlesel ziyaret

Cenazesi karton kutu içinde ailesine teslim edilen Azad Zagros’un taziyesi kitlesel ziyaret edildi.

Botan’a Kato Marînos bölgesinde Türk ordusuyla 14 Eylül 2018’de yaşanan savaşta şehit düşen YJA Star gerillası Axîn Seydo (Menfiyat Elçiçek) ile HPG’li Azad Zagros’un (Azad Satılmış) cenazeleri, yıllar sonra bir karton kutu içerisinde ailelerine teslim edildi. Axîn Seyro Şirnex’te, Azad Zagros ise Wan’ın Qelqelî (Özalp) ilçesine bağlı Reşka kırsal mahallesinde defnedildi.

Şehit Azad Zagros için Wan’ın Tûşba ilçesine bağlı İskele mahallesinde taziye kuruldu.

Taziyeyi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Gülderen Varlı ile partinin Gençlik Meclis üyeleri kitlesel olarak ziyaret etti.

MEBYA-DER Wan Şube Eşbaşkanı Enver Taş, şehit Azad Zagros’un ailesine başsağlığı dileyrek, Kurdistan için mücadele edenlerin izinde yürüyeceklerini vurguladı.

DBP İl Eşbaşkanı Şengül Polat ise, "Hayatları pahasına mücadele edenlerin neden gittiğini iyi bilmeliyiz. Çünkü Kürt halkı üzerindeki bu baskı ve zulmü kabul etmediler. Bu zulme son vermek üzere bu mücadeleye katıldılar" diye konuştu.