Şengal’de basına yönelik saldırı kınandı

Şengal’de kitlesel bir yürüyüş düzenleyen halk, Çira TV ve Çira FM çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayarak, her iki kurumun da hakikatin sesi olduğunu vurguladı.

ŞENGAL YÜRÜYÜŞ

İşgalci Türk devletinin önceki gün Çira TV ve Çira FM çalışanlarına yönelik saldırısından sonra Şengal Özerk Yönetimi öncülüğünde dün bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş, Şengal Özerk Yönetimi binası önünden başlayarak Irak Ulusal Güvenlik Konseyi binası önünde sona erdi. Yürüyüşe katılanlar, saldırıya karşı tepkilerini dile getirdi.

Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada, Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Azad Hüseyin, "İşgalci Türk devleti ve siyasi işbirlikçileri, Türk devletine yol açarak işgal saldırılarına zemin sunuyor. Bizler, hakikatten uzaklaşmamalı, hakikatin peşinde olmalıyız. Çira TV, fermanın başlangıcından bu yana Êzidîler’in gerçeklerini dünyaya duyurmak istiyor. Bazı medya kuruluşları, özellikle Rûdaw ve Xanî, gerçekleri çarpıtmak istiyor. Ancak hakikat Şengal’in kendisidir. Bunu herkes biliyor" dedi.

Azad Hüseyin, Êzidî halkının tüm zorluklara rağmen topraklarını terk etmediğini belirterek, bazı siyasi tarafların kendi çıkarları için Êzidî halkını kullanarak yalan söylememeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, işgalci Türk devleti ve KDP’nin Êzidî halkının kendi topraklarına geri dönüşlerini engellemeye çalıştığını vurguladı.

TAJÊ Koordinasyon Üyesi Dayê Şemê ise yaptığı konuşmada, Irak Ulusal Güvenlik Konseyi’nin Şengal’deki sorumluluklarını yerine getirmediğini belirterek, "Irak neden sorumluluklarını yerine getirmiyor? Neden her saldırı onların kontrol noktalarına yakın yerlerde gerçekleştiriliyor? Irak, saldırılar karşısında neden sessiz kalıyor? Hiç kimse Çira TV’yi susturamaz. Çira TV, Êzidxan’ın ışığıdır" ifadelerini kullandı.