Şengal ve Rojava’ya saldırılar Güney’de protesto edildi

Türk ordusunun Şengal ve Rojava’ya yönelik saldırıları Güney Kürdistanlı siyasi partiler Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Saat 16.00’da Kerkük kalesindeki parkta bir araya gelen siyasi parti temsilcileri ve halk, Şengal ve Rojava yapılan saldırıları ve KDP’nin saldırı sonrası tutumunu kınadı. Açıklamalarda “Yapılan saldırılar tüm Kürt halkına yöneliktir. KDP’nin tutumu ise ulusal birlikten uzak, Kürt halkına zarar veren bir tutumdur” denildi.

HALKIMIZ SESSİZ KALMAMALI

YNK, Hızbi Şui (Komünist Parti), Zehmetkêşan (Emekçiler Partisi), Tevgera Azadi, Halkın Demokrasi Cephesi, Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi temsilcileri yaptıkları açıklamalarda, “Faşist Türk devletinin Şengal ve Rojava’ya saldırarak, halkımızın kazanımlarını tasfiye etmeye çalışmaktadır. Tüm Kürt siyasi partileri ve halkımız bu saldırılara karşı cevapsız kalmamalıdır. Yine Irak devleti yapılan bu sınır ihlaline ve saldırıya karşı tutum almalıdır” denildi.

Uluslararası güçlere de Türk devletinin yasaları çiğneyen bu saldırılarına karşı sessiz kalınmaması ve yaptırım uygulaması çağrısında bulundular.

SALDIRILAR TÜM KÜRTLEREDİR

Süleymaniye’de de Tevgera Azadi öncülüğünde aynı amaçla yapılan basın açıklamasında konuşan Tevgera Azadi Eş Başkanı Mihemed Abdullah, Türk devletinin referandumdan sonra Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını arttırdığı, Rojava sınırına askeri yığınağına hız verdiğini belirterek şöyle konuştu: “Dün gece yapılan saldırılar sömürgecilerin fark gözetmeden gerilla ve peşmergeleri şehit ettiği göstermiştir. Türk devleti saldırılarının hedefinin Kürt halkı olduğu açığa çıkmıştır. Artık 'Türk devleti PKK nedeniyle saldırıyor' sözleri temelsizdir. Bu saldırılar DAİŞ ve ENKS çetelerinin saldırılarının devamıdır. Şengal, Kandil ve Rojava'da Kürt halkı irade haline geldiği için Türk devleti buralara saldırmıştır. Türk devleti, Kürt halkının irade sahibi olmasını istememektedir, Şengal'e yönelik saldırının nedeni de budur.

 

Tüm Kürt halkına ve partilere sessiz kalmama çağrısı yapıyoruz. Çünkü sessizlik teslimiyet ve Türk devletine köle olmayı kabul etmektir. Kürt halkı Baas rejimi döneminde nasıl ki serhildan yaptıysa, şimdi de Kürt kazanımlarını korumak için mücadele etmelidir."