Arap gerillalar: Arap gençler Efrîn'de olmalı

HPG saflarındaki Arap gerillalar, işgalci Türk ordusunun DAİŞ'in akıbetini yaşayacağını belirterek, tüm Arap gençlerini Efrîn direnişinde yer almaya çağırdı.

HPG'li Arap gerillalar, barbar Türk devletine karşı direnişin kaçınılmaz olduğunu belirterek, Efrîn'de de hezimetten kurtulamayacağını söyledi.

HPG saflarındaki Arap gerillalar adına açıklama yapan Serdem Qamişlo, Arap gençler olarak Esad rejiminin ve DAİŞ çetesinin zulmünden sonra Kürt Özgürlük Hareketi’nin direnişinden etkilenip gerilla saflarına katıldıklarını hatırlattı. Eşit bir yaşam ve halkların kardeşliği için Esad rejimine biat etmedikleri gibi DAİŞ çetesine karşı da savaştıklarını kaydeden Qamişlo, Efrîn'in işgal edilmesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

NAMUS VE ŞEREFTİR

DAİŞ’i başkent ilan ettiği Reqa'da sildiklerini, şimdi Dêrazor'da son darbeyi vurmaya devam ettiklerini kaydeden Qamişlo, şunları söyledi: "DAİŞ'i büyük bir hezimete uğrattık, Kobanê’de Türk çetelerini pişman ettik, Efrîn’de de barbar Türk devletine karşı direneceğiz ve hezimete uğratacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm Arap gençlerini de Efrîn’de yürütülen Çağın Direnişi’ne çağırıyoruz. Bu direniş, namus, şeref ve topraklarımızı savunma direnişidir."