GÖRÜNTÜLÜ

Bêrîtan Amed: Kurdistan’da direniş çizgisi hep kazanacaktır

Faşist Türk devletinin sürekli propagandasını yaptığı İHA’ların, SİHA'ların gerilla tarafından teker teker düşürüldüğünü söyleyen YJA Star gerillası Bêrîtan Amed, Kurdistan’da her zaman direniş çizgisinin kazanacağını belirtti.

GERİLLA DİRENİŞİ

İşgalci Türk ordusunun insansız hava araçları Kurdistan semalarında HPG ve YJA Star güçleri tarafından tek tek düşürülüyor. YJA Star gerillalarından Bêrîtan Amed, Medya Savunma Alanlarında yaşanan savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat çekerek konuşmasına başlayan YJA Star gerillası Bêrîtan Amed, "İşgalci Türk devleti, savaşı en sert, en şiddetli, en üst düzeyde İmralı'da Önder Apo şahsında yürütüyor. Düşman Önder Apo’nun direnişi karşısında başarısız olunca saldırılarını giderek arttırmaya başladı. Fakat bu savaş gün geçtikçe Türk devletini daha fazla bataklığa sürüklüyor. Sonuç olarak bu yenilgi sadece askeri olarak değil, ekonomik ve siyasi olarak da yaşanıyor. Türk devleti gerillaya karşı soykırım saldırılarında bulunuyor. Bu saldırıda termobarik, kimyasal ve dünyada yasaklanan silahlar kullanılıyor. Buna karşı HPG ve YJA Star güçleri direnişleriyle gereken cevabı veriyor. Biz direnişi ve mücadeleyi Önderliğimizden öğrendik. Önderliğimiz İmralı’da direndiği gibi bizler de Medya Savunma Alanlarında direniyoruz” diye konuştu.


İHA’LAR, SİHA’LAR BİRER BİRER DÜŞÜRÜLÜYOR

İşgalci Türk devleti kimyasal silahlar kullanarak gerillaları yenilgiye uğratmayı amaçladığını vurgulayan YJA Star gerillası Beritan Amed şunları ekledi: “Türk devletinin gerillayı yok etmesi mümkün değil. Çünkü işgalci Türk ordusunun teknik gücü ve tüm kirli yöntemleri gerilla tarafından boşa çıkarılıyor. Uçakları, Kobraları gerillalar tarafından tek tek imha ediliyor. Düşman bu nedenle kimyasal gazlara, yasaklı silahlara başvuruyor. Bu insanlık dışı yöntemlerle sonuç almak istiyor. İşgalci Türk ordusu her ne kadar savaş tekniklerini geliştirse de gerilla da bunun karşısında alternatifler buluyor.

Faşist Türk devletinin sürekli propagandasını yaptığı keşif uçakları, İHA’lar, SİHA'lar gerilla tarafından düşürülüyor. Biri 27 Mayıs'ta, biri 6 Haziran'da olmak üzere son 10 gün içerisinde işgalci orduya ait 2 İHA gerilla güçleri tarafından imha edildi. Faşist Türk devleti bunu gizlemeye çalışıyor. Gerillaların işgalci ordunun tekniğini nasıl boşa çıkardığını herkes tarafından görülüyor artık. Türk devletinin keşif uçakları Kurdistan semalarında birer birer yok ediliyor. Kurdistan'da direniş çizgisi her zaman kazanacaktır.”