Bezbin’de kadınlar çalışıyor

HDP Bezbın Beldesi Eşbaşkan Adayı Zeynep Unat, “Bezbın’da kadın çalışmaları yeniden aktif hale gelecek” dedi.

Geçen yerel seçimde beldenin büyük bir çoğunluğunu korucular oluşturmasına rağmen HDP’nin açık ara farkla kazandığı Bezbin’de halk, tercihini yeniden aynı yönde kullanmaya hazırlanıyor.

HDP Bezbin Beldesi Belediye Eşbaşkan Adayı Zeynep Unat (26), son üç yıldır beldenin başına dikilen kayyuma gerekli tepkinin verileceğini söylüyor. 

Uludere’ye bağlı Şenoba beldesinde doğan Unat, liseyi bitirdikten sonra üniversite için Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne gitti. “Doğup büyüdüğü yer, koruculuk sistemi içerisinde olan bir yerdi ve bunu reddeden birkaç aileden biriydik. Maddi manevi devletin oradaki insanları kendine mecbur bıraktığı bir sistem olan koruculuğun orada yaşamımızda da derin izleri oldu” diyen Unat, ailesinin verdiği mücadele sayesinde başının dik olduğunu vurguluyor. Unat, “Onlar bu sisteme karşı dik durmasaydı ben de bugün başım eğik gezecektim” diyor.

GİTMEYİ KORUCULUĞA YEĞLEDİK

“Ailemin değerleri şerefi koruculuğu kabul etmesine engeldi. Gitmeyi kabul ederdik ama koruculuğu edemezdik” diyen Unat, eskiden bu kadar açık bir şekilde parti çalışmalarını da yürütemediklerini hatırlatıyor. Unat, şöyle devam ediyor: “Çünkü direk hedef haline geliyorduk. Sonraları yavaş yavaş yanımızda duran halkımız ile artık beldemizde de rengimizi belli eder hale geldik. Bizden öncekilerin verdiği mücadele hayran olunacak cinstendir. 2014’te beldede aktif bir şekilde çalışma yürüten gençlik sayesinde ciddi ilerleme kaydettik. Onlar ve sonrasında kadın çalışmaları son olarak da Şırnak İl Eşbaşkanlığı görevimden sonra şimdi de halkıma olan hizmetimi biraz daha resmi bir konuma taşımak niyetiyle aday oldum.”

Bezbin’de kadın çalışmalarının yeniden aktif hale geleceğini, buna ilişkin birçok alanda projeleri olduğunu ifade eden Unat, “Kadınların da desteği ile Bezbin’de bir kez daha kadınları üstün hale getireceğiz” diyor.