Din alimlerinden Rojava Temsilciliğine ziyaret

DİK üyeleri, Efrîn'le dayanışmak için Rojava Özerk Kantonları Süleymaniye Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyeleri, Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal ve katliam saldırılarından dolayı heyet halinde Güney Kürdistan Rojava Özerk Kantonları Süleymaniye Temsilciliği'ni ziyaret etti.

'KÜRT HALKI KENETLENEREK YANIT VERMELİ'

Ziyarette heyet adına konuşan Müftü Heme Emin, Erdoğan ve AKP'nin DAİŞ ile olan ilişkilerine dikkat çekerek, Türk devletinin 4 parçada Kürt kanını dökmeye karar verdiğini söyledi. Emin, Kürt halkının kenetlenerek bu saldırılara karşı cevap vermesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Efrîn'e saldırı ve orada katliamlar yapmaya başlaması Kürt kanını her yerde, 4 parçada dökmeye karar verdiklerini gösteriyor. İslam'da buna yer yoktur. İslam'ı kullanarak bunu yapıyor. İslam alemi İslam'ı bu şekilde kullanmasına karşı çıkmalı. Kürtler ondan daha fazla Müslümandırlar. Kürtler bu saldırılara karşı kenetlenerek cevap vermeli. Din hocaları olarak siyaset yapma gibi bir durumumuz yok ancak dinin bu şekilde kullanılmasına, Kürtlerin katledilmesi için kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

Kantonlar Temsilcisi Doktor Cavidan Kemal, DİK üyelerine teşekkür ederek, halkın Efrîn ve kendi değerlerini savunmada büyük rol oynadıklarını söyledi.