Gerilla 14 Temmuz ruhuyla düşmandan hesap soruyor

Gerilla, yıl dönümünde 14 Temmuz şehitlerinin ruhuyla etkili eylemler düzenliyor ve düşmandan hesap soruyor.

14 TEMMUZ RUHU VE GERİLLA

PKK, şehitlerin mücadele kültürü ile bugünkü seviyesine ulaşırken, bu kültürde her şehit, yeni ve daha büyük atılımların öncüsü oluyor. 14 Temmuz şehitlerine verilen sözle 15 Ağustos Atılımı gerçekleşti. Komutan’ın Agit’in ruhu ile gerillalar özgürlük savaşını Kurdistan'ın her tarafına yaydı. Bugün Medya Savunma Alanları'ndaki eylemlerle Mazlum Doğan, Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek'in direnişi de selamlanıyor.

PKK öncü kadrolarının Amed zindanlarındaki direnişinin yıl dönümü yaklaşırken, bu direnişin komutanlarının yoldaşları onları eylemleriyle anıyor. 10 Temmuz günü Girê Bahar direniş alanında, HPG ve YJA Star keskin nişancıları Skorsky tipi bir helikopter düşürdü. Bahar Tepesi’ne iniş yapmak isteyen ve burada gerillaları hedeflemek isteyen Türk ordusunun helikopteri, gerillaların hedefi oldu. Ağır darbelenen helikopter tüm kabiliyetini yitirerek düştü. Gerilla gücünün bu potansiyeli, yeni taktikler ile elindeki teknikleri etkin biçimde kullanması halkta coşkuyu artırıyor. Gerilla elindeki sınırlı imkanlar ile savaşın sınırlarını ortadan kaldırıyor. Adeta gökyüzünde, yer altında ve arazide zafere giden yolun işaretleri ile savaşıyor. Gerillaların yeni savaş tarzı ve ışık hızıyla geliştirdiği yeni teknik ve taktikler, Türk savaş kabinesinin günbegün savaş programını değiştirmesine neden oluyor.

 Gerillanın savaş geliştirdiği sürprizler, onların evdeki hesabının çarşıya uymadığını bir kez daha ortaya çıkardı.

 Amed zindanlarının intikamcıları, uzmanca zafer savaşını yürütüyor.

Gerilla güçleri yeni savaş tarzında her gün kendini geliştiriyor ve askeri yöntemlerde üst sıralara çıkıyor ve giderek uzmanlaşıyor. Savaş taktikleri ve özel teknikler konusunda uzmanlaşarak... Gerilla güçleri, askeri bilginin yanı sıra savaş sanatında da etkileyici derinlik kazandı. Bunun askeri kültürünü ve yaşam tarzını somutlaştırdı.

Modern gerilla olarak adlandırılan bu tarz, duruşuyla, hareketiyle ve saldırı tarzıyla işgalcilerin tüm saldırılarını boşa çıkarıyor. Gerilla, “Başarıyla sonuçlanmayan bir savaş ve eylem, bizim savaşımız ve eylemimiz değildir” ilkesiyle hareket ediyor.

Yüreğini başarıya kilitlemiş ve kendini çağdaş bir şekilde örgütleyen gerilla, bu şekilde etkili bir vuruş gücüne ulaşarak, durdurulamaz bir güç olduğunu kanıtlıyor. Her yerde pozisyon alması, doğru eylemler planlama ve etkili bir şekilde düşmanı vurması halkına hem cesaret hem de büyük bir başarı umudu veriyor.