GÖRÜNTÜLÜ

HPG'li Kureyşan: İrademizi kıramazlar

İşgalci Türk devletinin gerillanın iradesini kıramayacağını vurgulayan HPG gerillası Qendîl Kureyşan, hain Kürtlerle işbirliği de yapsa, NATO’nun desteğini de alsa yenemeyeceğini vurguladı.

GERİLLA DİRENİŞİ

İşgalci Türk devletinin yıllardır İHA/SİHA’larla gerillayı yok edeceğine dair propaganda yaptığını söyleyen HPG’li Qendîl Kureyşan, “Kurdistan semalarında birer birer düşürülüyor” dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı direnişte yer alan HPG gerillalarından Qendîl Kureyşan, ANF’ye konuştu. HPG’nin paylaştığı savaş bilançosuna ve görüntüler işaret ederek, NATO üyesi Türk devletinin kimyasal gazlar ve yasak silahlar kullandığını belirten Kureyşan, “Aslında bu durum işgalci devletin gerilla karşısında ne kadar çaresiz kaldığını göstermektedir” dedi. 


SAVAŞIMIZDA ÖNEMLİ BİR DÜZEYE ULAŞTIK

AKP-MHP-Ergenekon yönetimindeki Türk devletinin, savaşla Kürtlerin gasp edilen haklarının iadesi talebini bastırmak istediğini kaydeden Kureyşan, “Gerillanın nasıl direndiğini, bu kirli ittifakları nasıl boşa çıkardığını herkes görüyor. Geçmişte Kürtlerin bir araya gelemeyeceğini, savaşamayacağını söylüyorlardı. Bugün Kürtler, NATO'nun ikinci güçlü ordusuna karşı savaşıyor. Kurdistan gerillaları olarak, 'Biz en iyi tekniğe, teknolojiye sahibiz’ diyen güçlere karşı savaşıyor ve onları yenilgiye uğratıyoruz. Savaşımızda önemli bir düzeye ulaştık. Büyük bir savaş tecrübemiz var, artık her türlü ileri teknolojiye karşı savaşabiliyoruz. Bu Kürt halkı açısından sıradan bir gelişme değil. Bunlar çok önemli gelişmeler” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR İNANÇ VE KARARLILIK VAR

Gerillanın yıllardır verdiği mücadelenin ve gösterdiği direnişin kolay olmadığını vurgulayan Qendîl Kureyşan, şunları söyledi: “Bu, büyük bir inanç ve kararlılık gerektirir. Aynı zamanda çağın teknolojisine karşı mücadele edebilmek için belli bir düzeyde teknik bilgi, uzmanlık ve profesyonellik gerekmektedir. Gerillanın artık böyle bir gücü de var. Gerilla hem iradeli ve cesur hem de tekniğe ve doğaya hakimdir. Yaratıcı taktikler, gece, gündüz, dört mevsimde, genel olarak zor durumlarda ortaya çıkıyor. Düşman, Kurdistan topraklarını öyle rahat bir şekilde işgal edemez.”

ÖZEL SİLAHLAR KULLANILDI

Artık düşmanın hava saldırısını da boşa düşürebilen gerillanın, 1 Haziran Atılımı’nın yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen eylemlerde özel silahlar kullandığını söyleyen Kureyşan, şöyle konuştu: “Bu, aynı zamanda yeni taktik ve yöntemlerin kullanıldığını da gösteriyor. İşgalci Türk devleti irademizi kıramaz. Düşman hain Kürtlerle işbirliği de yapsa, NATO’nun desteğini de alsa bizi yenemeyecektir.”

BAŞARISIZLIĞINI SAKLAYAMAYACAK DURUMDA

İşgalci Türk devletinin sürekli savaş tekniğinin propagandasını yaptığını, her yerde İHA/SİHA’lardan bahsettiğini kaydeden Kureyşan, şunları ekledi: “Gerillanın yok edilecek noktaya geldiğini söylüyorlardı ama böyle bir şey yok. Gerillanın işgalci Türk devletinin keşif uçaklarını Kurdistan semalarından birer birer düşürüldüğünü görüyoruz. Bu gerillanın ulaştığı düzeyi de gözler önüne seriyor. Artık işgalci Türk devleti, başarısızlığını saklayamayacak duruma gelmiştir.”