Hakkari’de Türk ordusuna ağır darbe

HPG BİM, HPG gerillalarının Hakkari’de düzenlediği eylemlerde Türk ordusuna ağır darbeler vurulduğunu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları kaydetti: “Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

22 Temmuz günü saat 00.30 sularında Gever’den Şemzînan ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu Şemzînan’a bağlı Êlde ve Meydan mahalleleri arasında güçlerimizin hedefi olmuştur. Konvoydaki zırhlı araçların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde kobra tipi zırhlı bir araç imha olmuş, tespit edilebilen 9 özel harekat askeri öldürülmüştür.

Eylem esnasında işgalci güçler çevrede bulunan evleri rastgele taramıştır. Eylemden sonra ise işgalci TC ordusu zırhlı araçlarla ölü ve yaralı askerlerini alandan uzaklaştırmış, iş makineleriyle de araç enkazını alandan çıkarmıştır.

Güçlerimiz, 22 Temmuz günü saat 05.10’da Çelê’ye bağlı Qela Mêrganış mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusu askerlerine yönelik de bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 2 koldan ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzii imha olmuş, tespit edilebilen 5 düşman askeri öldürülmüştür.

21 Temmuz günü saat 13.00’da güçlerimiz, Çelê’ye bağlı Koordine tepesindeki düşman mevziilerini hedeflemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.”