Hewlêr’de halk Efrîn için ayakta

Hewler halkı Efrîn'i Destekleme Komitesi'nin çağrısı ile bugün yine alanlardaydı. Hewler'de meydanlara akan binlerce kişi, "Efrîn yalnız değildir", "Erdoğan işgal emeline ulaşmayacak" ve "Efrîn işgalcilere mezar olacak" sloganları attı.

Efrîn'i destekleme Komite'si öncülüğünde bugün Hewler'de binlerce kişi ile Efrîn'deki çağın direnişini desteklemek için meydanlardaydı. Eyleme binlerce kişinin Tevgera Azadîye Kürdistan, HDP Hewler temsilciliği üyeleri de destek verdi.

GÜNEY HALKI EFRÎN'İN YANINDA

Mitingde Tevgera Azadî adına yapılan konuşmada Güney halkının her şeyi ile Efrîn'in arkasında olduğu belirtildi. HDP adına yapılan konuşmada ise, üç gün önce Efrîn'e gitmek için yola çıkan Güneyli gençlerin sabahtan beri Degele asayişinde bekletilmesi eleştirildi. Bunun ulusal birliğe hizmet etmediği belirtilen konuşmada gençlerin Efrîn yürüyüşünü devam ettirmeleri için bir an önce geçmelerine izin verilmeli gerektiği öğrenildi. Eylemden sonra yüzlerce kişi onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Degele asayişinde bekletilen yürüyüşçü gençlerin yanına gitmek için hareket etti.