HPG: Özgür yarınlara adanmış bir ömür

Şehit Dilxwaz Gabar’ı saygıyla anan HPG, “32 yıllık devrimci yaşamı boyunca tereddütsüz bir biçimde ve fedaice Rêber Apo çizgisine katılan Dilxwaz yoldaşımız, emek ve mücadeleyle geçen ömrünü halkımızın özgür yarınlarına adamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Partimiz PKK’nin öncü militanlarından, gerilla ordumuzun cesur komutanlarından, fedakar emekçi ve halkımızın yiğit evladı Dilxwaz Gabar yoldaşımız 21 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşmıştır. Dilxwaz Gabar yoldaşımız, eyalet komutanlığı üyesi olarak görev yürütürken ve halkımızın özgürlük mücadelesinin başarıya ulaşması için büyük bir özveri ve fedai ruhla sorumluluklarını yerine getirme arayışındaydı. Dilxwaz yoldaşımızın 32 yıl boyunca halkımızın özgürlüğüne adadığı ve soluk soluğa yılmadan sürdürdüğü mücadelesi destansı bir yaşam öyküsüdür. Dilxwaz yoldaşımızın devrim yürüyüşü ardılları olan yoldaşları ve tüm Kürt gençleri tarafından örnek alınacak, amaçları mutlaka başarılacak ve anısı Özgür Kurdistan’da yaşatılacaktır. Bu temelde değerli yurtsever ailesine ve tüm Kurdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan Dilxwaz Gabar yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Dilxwaz Gabar
Adı Soyadı: Mehmet Doğan
Doğum Yeri: Mêrdîn
Anne – Baba Adı: Leyla – Fevzi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mayıs 2022 / Medya Savunma Alanları

Sömürgeci devletlerin baskı ve zulmü altında can çekişen; dili, kültürü ve kimliği yok sayılan Kürt halkı partimiz PKK ile birlikte küllerinden yeniden doğmuştur. Soykırım kıskacını kırarak Özgür Kürt ve Kurdistan gerçekliğini yaratan Rêber Apo, en zorlu koşullar altında halkımıza özgürlük iradesi kazandırmış ve tarih yazan bir serhildan halkı yaratmıştır. Kurdistan’da görkemli bir direniş ören Kurdistan Özgürlük Mücadelesi dalga dalga yayılarak Kurdistan’ın her karışına yayılmıştır. Yurtsever halkımız mücadelemizi büyük bir coşku ve kararlılıkla sahiplenerek tarihte eşi görülmemiş bir direniş geliştirmiştir. Amed Zindan Direnişi ile sömürgecilere ilk darbeyi vuran mücadelemiz, ölümsüz komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) öncülüğünde gerillalaşarak yeni bir dönem başlatmış ve halkımızın özgür gelecek umutlarını yeşertmiştir. Kurdistan’da tarihi direniş çizgisini kesintisiz bir şekilde devam ettiren, gerillacılığın merkezi ve serhildan kültürünün ilk geliştiği alanlardan olan Botan bölgemiz, Partimiz PKK’nin direniş çizgisine ilk katılan ve yüzlerce yiğit evladını mücadele saflarına gönderen alanlarımızdan olmuştur.

Dilxwaz yoldaşımız bu köklü direniş geleneğinin merkezi olan Hezex’te, yurtsever Harunî aşiretine mensup bir ailede ve Bafê köyünde dünyaya gözlerini açmıştır. Şanlı 15 Ağustos Atılımı’yla birlikte Kurdistan Özgürlük Gerillası ile tanışan ve büyük bir özveriyle direnişe katılan yurtsever Bafê köyümüz, her dönem yiğit evlatlarını gerilla saflarına göndermiş ve verdiği mücadele ile şehitlerinin direniş çizgisine sahip çıkmıştır. PKK’nin yarattığı onurlu yaşamı esas alan geleneğin hakim olduğu bir aile ve köy ortamında yetişmesi Dilxwaz yoldaşımızın erken yaşlardan itibaren toplumsal değerlere bağlı özlü bir yurtseverlikle büyümesini sağlamıştır. Sömürgeci Türk devletin inkâr ve imha saldırılarına çocukluktan itibaren tanıklık eden yoldaşımız, işgalcilere karşı büyük bir öfke beslemiş ve halkımıza karşı uygulanan insanlık dışı saldırıların hesabını soracağı günün gelmesini beklemiştir. Kurdistan Özgürlük Gerillası’nı yakından gören ve tanıyan Dilxwaz yoldaşımız, PKK gerillasının kutsal yaşamından ve yoldaşlık ilişkilerinden ilk andan itibaren etkilenmiş ve bu kutsal yaşama katılma kararı almıştır. Kurdistan’da serhildanların yükseldiği, yurtsever halkımızın mücadelemizi büyük bir iradeyle sahiplendiği ve Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın direnişiyle destanlar yazdığı 1990 yılında Mêrdîn’de mücadele saflarına katılan Dilxwaz yoldaşımız, destansı yürüyüşüne başlamış ve 32 yıl boyunca PKK’nin direniş çizgisinde, Rêber Apo’nun açtığı özgür gelecek yolunda fedaice yürümüştür.

Mêrdîn’de ilk gerillacılık deneyimini yaşayan Dilxwaz yoldaşımız, kutsal gerilla yaşamına uyum sağlamakta zorluk yaşamamış, hızla pratik içine girerek öncüleşen yoldaşlarımızdan olmuştur. Sömürgecilere karşı bitmez tükenmez bir öfkeyle savaşan yoldaşımız, Mêrdîn’de yürüttüğü başarılı pratikten sonra Botan’a geçmiş ve Botan topraklarının nerdeyse her karışında gerillacılık yapmıştır. Ölümsüz komutanımız Egîd’in izinde yürüyerek komutanlaşan ve sömürgeci TC ordusuna ağır darbeler vuran birçok eylemde en ön safta yerini alan Dilxwaz yoldaşımız, Botan’ın efsaneleşen komutanlarından olmuş, doğup büyüdüğü topraklarda gerillacılık yaparak halkımıza ve Partimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşamıştır. Doğal, mütevazi ve emekçi kişiliğiyle bulunduğu her ortamda yoldaşlarının gönlünde taht kuran, verdiği emekle var olan değerleri yükseltmeyi esas alan yoldaşımız, PKK’nin yarattığı militan kişiliği şahsında somutlaştırmıştır. Zalimlere baş eğmeyen, zulme karşı direnişin gelenek olduğu Mêrdîn ve Botan pratiklerinin ardından Heftanîn, Xakurkê, Zagros, Zap ve Qendîl alanlarında da öncü düzeyde çalışmalara katılan Dilxwaz yoldaşımız, kendisini en zor koşullara göre hazırlamış ve aldığı bütün görevleri başarıyla sonuçlandırmayı bilmiştir. Devrimci yaşamı boyunca yüzlerce yeni gerillayı eğiterek mücadele saflarına katan yoldaşımız birçok kritik görevi üstün bir başarıyla tamamlamış, zor günlerin yiğit militanı olarak yoldaşlarının güvenini ve saygısını kazanmıştır. Önder Apo felsefesini daha iyi anlamak, genç yoldaşlarına ve pratiğe aktarmak için her zaman derin yoğunlaşmalar içinde olan Dilxwaz yoldaşımız, ideolojik birikimini yaşamının her an’ına ve alanına yansıtmayı esas almıştır. PKK’nin kutsal yaşam akışı içinde nitelikli bir savaşçı olarak mücadeleye atılan yoldaşımız, kendisini sürekli geliştirmiş, yetkin bir eylemci ve zafer ruhuna sahip bir komutan olmuştur. Gabar’da Komutan Egîd’in izinde yürüyen Dilxwaz yoldaşımız, Cûdî’de Adil Bilîkîlerin ve Zagroslar’da Reşît Serdarlar’ın mücadelesini devralmış, son nefesine kadar şehitler çizgisinin militanı olmuştur. Rêber Apo’nun fedaisi Dilxwaz yoldaşımız, son olarak Medya Savunma Alanları’ndaki mücadelesini büyük bir tutku ve devrim aşkıyla devam ettirmiş ve büyük bir emek sahibi olmuştur. Eyalet komutanlığı üyesi düzeyinde görev alan ve görevini layıkıyla yerine getiren Dilxwaz yoldaşımız, büyük bir kararlılık ve irade gücüyle çalışmalara sarılmış, yoldaşlarına yoldaşlık, öncülük ve komutanlık yapmıştır.

32 yıllık devrimci yaşamı boyunca tereddütsüz bir biçimde ve fedaice Rêber Apo çizgisine katılan Dilxwaz yoldaşımız, emek ve mücadeleyle geçen ömrünü halkımızın özgür yarınlarına adamıştır. Ölümsüz komutanımız Dilxwaz yoldaşımızın ardında bıraktığı mücadele mirası biz geride kalan yoldaşları tarafından mutlaka zaferle taçlandırılacaktır.”