HPG, Çekjîn Anûş’u saygıyla andı

Şehit gerillayı saygıyla anan HPG, “Yoldaşları olarak Çekjîn yoldaşımızın mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direniş sürecinin militanlarından, Serhed halkımızın yiğit evladı Çekjîn Anûş yoldaşımız 30 Eylül 2023 günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinde şehadete ulaştı.

Serhed halkımızın direniş kültürünü benimseyen ve halkımızın özgürlük mücadelesi için fedaice şehadete yürüyen yoldaşlarımızın anısını kendisine rehber edinen Çekjîn Anûş yoldaşımız, büyük bir iddia ve kararlılıkla amansız bir mücadelenin sahibi oldu. Durdurak bilmeden mücadele eden ve halkımızın özgürlüğünü her şeyin üstünde tutan partimiz PKK’nin değerli militanı Çekjîn yoldaşımız, bu uğurda fedaice savaşmaktan geri durmadı. Kurdistan’da özgürlüğün ve zaferin ancak fedailik çizgisinde bir adanma ile mümkün olabileceğine inanan yoldaşımız, her hücresine kadar bu inancına bağlı kaldı.

Çekjîn yoldaşımız gibi değerli bir militanı yetiştiren ve halkımızın özgürlük mücadelesine kazandıran başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Bazîd ve Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Çekjîn Anûş yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekjîn Anûş
Adı Soyadı: Adnan Temel
Doğum Yeri: Bazîd
Anne – Baba Adı: Fazile – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Eylül 2023 / Zap

 

Çekjîn yoldaşımız Agirî’nin Bazîd ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Serhildan kenti Bazîd’de Serhed’in köklü kültürü ile büyüyen yoldaşımız, kendisini var eden Kürtlük değerleri ile yetişti. Ailesinin ve çevresinin yurtsever olmasından kaynaklı Serhed alanında gelişen serhildanların kahramanlık öyküleri ile büyüyen yoldaşımız, bu serhildanlardaki yiğitlerden etkilenerek onları kendisine örnek aldı. Aynı zamanda halkımızın son direniş hareketi olan PKK’yi de bu köklü yurtseverlik bilinci sayesinde tanıyan Çekjîn yoldaşımız, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın fedailik çizgisinde yürüttüğü mücadeleden etkilendi. Bu nedenle gerillayı hep ulaşılması gereken bir hedef olarak belirledi. Kurdistan’da yaşayan her Kürt genci gibi düşman gerçekliğini bizzat yaşayarak tanıyan Çekjîn yoldaşımız, düşmanın halkımıza yönelik soykırım politikalarını hiçbir şekilde kabul etmedi. Düşmanın bu politikalarına karşı mutlaka mücadele içinde yer alması gerektiğine inanan yoldaşımız, bu temelde arayışlara girdi. Kurdistan’da uygulanan soykırım gerçekliğine karşı yürütülecek mücadelenin radikal ve keskin olması gerektiğine inanan yoldaşımız, özellikle Önderliğimiz üzerindeki tecrit politikalarını protesto etmek için bedenlerini ateşe veren Mustafa Malçok ve Evrim Demir yoldaşlarımızın eylemlerinden derinden etkilendi. Gerçekleşen bu eylemlerle özgür yaşama tutku derecesindeki bağlılığın etkisini bir kez daha hisseden yoldaşımız, bu özgürlük tutkusunun en sade bir biçimde yaşandığı Kurdistan dağlarına ulaşarak gerilla saflarına katılmaya karar verdi. Böylece soykırımcı düşmana karşı mücadele arayışını da sonuca ulaştıran yoldaşımız 2011 yılında doğduğu topraklardan gerilla saflarına katıldı.

Gerilladaki ilk eğitimlerini Serhed’de alan Çekjîn yoldaşımız buradaki tecrübeli yoldaşlarından gerillacılığın temel ilkelerini öğrendi. Aynı zamanda gerilla yaşamının da inceliklerini pratikte öğrenen yoldaşımız istekli katılımı sayesinde kısa sürede yetkin bir gerilla olmayı başardı. Serhed’deki bir buçuk yıllık pratiğinde birçok alanda mücadele etme şansı yakalayan yoldaşımız, yılların tecrübesini bu süreçte edinmeyi başardı. Daha sonra 2013 yılında Medya Savunma Alanları’na çekilen grupların içerisinde yer alan yoldaşımız, Metîna bölgesine geçti. Burada aldığı akademik eğitimlerle partimiz PKK’yi ve Rêber Apo gerçekliğini daha iyi kavrayan yoldaşımız, özellikle gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilendi. Yaşadığı bu etkilenme ve ulaştığı bilinç düzeyi ile aktif bir katılımın sahibi olan yoldaşımız, her zaman mücadelesini büyütmenin çabasında oldu. Özgürlük saflarına katılarak üstlendiği sorumluluğun bilincinde olan Çekjîn yoldaşımız bu sorumluluğun ayrıca tarihi bir görev olduğunun da farkındaydı. Bunun için mutlak başarı dışında kendisi için hiçbir seçeneği kabul etmeyen yoldaşımız doğru ve etkili bir mücadelenin fedailik çizgisinde olması gerektiğine inandı. Fedaice bir mücadele ile halkımızın özgürlüğüne ulaşabileceğinin farkında olan yoldaşımız, başarının da böyle gelişeceğine inandı. Ancak fedaice mücadele edilerek düşmanın Kurdistan’dan atılabileceğinin farkında olan yoldaşımız, bu anlamda kendisini her geçen gün daha da eğitti. Aldığı eğitimlerle kapitalist sistemin kişiliği üzerine yarattığı etkileri bir bir bilince çıkaran yoldaşımız bunları aşıp Demokratik Modernite kişiliğine ulaşabilmek için büyük bir emeğin sahibi oldu. Yaşadığı yoğunlaşmalarla fedailiğin sadece fiziki eylem olmadığının bilincine varan Çekjîn yoldaşımız, asıl fedailiğin kişinin kendisini düşünsel anlamda bir bütünen mücadeleye adaması olduğunu ifade etti. Bunun için tereddütsüz bir katılımın sahibi oldu.

Aldığı eğitim ve yaşadığı derinlikli yoğunlaşmalardan sonra Xakurkê alanına geçen Çekjîn yoldaşımız, burada 2018 yılına kadar aktif bir pratiğin içinde oldu. Xakurkê alanında düşmana karşı geliştirilen birçok eylemde yer alan yoldaşımız, bu eylemlerdeki cesaretli katılımı ile tüm yoldaşlarının örnek aldığı Apocu bir militan oldu. Yaşanan savaş sürecinde yaralanan yoldaşımız, hiçbir şekilde geri adım atmayarak mücadelesini büyütmek için daha fazla bilendi. Xakurkê alanında birbirinden değerli yoldaşlarıyla aynı mevzide savaşan Çekjîn yoldaşımız, bazı yoldaşlarının şehadetinden derinden etkilense de yaşanan her bir şehadeti daha fazla mücadele etmenin gerekçesi haline getirdi. Şehitlere bağlılığın ancak bu şekilde onların hayalini gerçekleştirmekle mümkün olabileceğine inanan yoldaşımız bu amaçla daha fazla yoğunlaştı ve günden güne mücadelesini büyüttü.

Daha sonra yoldaşlarını eğitmek için akademik çalışmalara dahil olan Çekjîn yoldaşımız özellikle yeni dönem gerilla taktiklerinin profesyonelce uygulanabilmesi için büyük bir çabanın ve emeğin sahibi oldu. Ağır silah branşında onlarca yoldaşını eğiten Çekjîn yoldaşımız, bugün işgalci saldırılara karşı özgürlük gerillasının ulaştığı eylemsel çizginin oluşmasında önemli bir rol sahibi oldu. Her bir yoldaşını eğitirken aynı zamanda kendisini de eğiten yoldaşımız, kendisini askeri taktikte olduğu kadar ideolojik olarak da sürekli yeniledi. Başta Medya Savunma Alanları olmak üzere özgürlük gerillasının Kurdistan’ın dört bir yanında yürüttüğü destansı direniş Çekjîn yoldaşımızın büyük bir moral almasını sağladığı gibi yaşanan bu savaş sürecine katılması gerektiğini de düşündürttü. Düşmanın yoldaşlarımızın fedaice direnişini kıramayarak namertçe kimyasal silahla saldırması ve bu saldırılarda yoldaşlarımızın şehadete ulaşması Çekjîn yoldaşımızın düşmana olan öfkesini kat be kat arttırdı. Bu soykırımcı düşman gerçekliğine karşı aktif bir savaşın içinde olmak isteyen yoldaşımız büyük bir ısrarla sıcak savaşın yaşandığı alanlara gitmek istedi. Yoğun isteği ve ulaştığı yoğunlaşma düzeyi ile amacına ulaşan Çekjîn yoldaşımız, Şehîd Delîl Zagros bölgesine geçerek fedailik çizgisinde sürdürülen direnişe dahil oldu. Çekjîn yoldaşımız yaptığı bir değerlendirmede; “düşmandan tarihin intikamını almak gerekiyor ki, bir daha halkımızla ilgili sömürgecilik hayali kurmasın” diyerek iddia ve kararlılık düzeyini ortaya koydu. Düşman saldırıları karşısındaki duruşu ve gerçekleştirdiği eylemlerle bu iddiasına denk bir katılımın sahibi olan Çekjîn yoldaşımız özü ve sözü ile tutarlı bir Apocu militan olarak yoldaşlarına örnek oldu. 30 Eylül 2023 günü şehadete ulaşan Çekjîn yoldaşımız; militanca duruşu, fedaice katılımı, güçlü ve samimi yoldaşlığı ile halkımızın özgürlük tarihindeki onurlu yerini aldı. Yoldaşları olarak Çekjîn yoldaşımızın mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”