HPG: Çukurca, Barzan ve Lêlîkan’da 7 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney Kürdistan’ın Lêlîkan ve Barzan ile Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre, en az 7 Türk askeri öldürüldü.

Açıklamanın detayları şöyle:

‘’Şehit Agirî ve Şehit Piroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Güney Kürdistan topraklarını işgal eden TC ordusuna yönelik bir dizi eylemler düzenlemiştir.

Bu kapsamda;

28 Nisan günü saat 12.45’te güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Tepê Şundırê’de konumlanan işgalci TC ordusunun mevziilerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

29 Nisan günü saat 13.00’da güçlerimiz, Lêlîkan tepesindeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Yine aynı gün saat 16.15’te güçlerimiz, yine Lêlîkan tepesindeki güçlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

30 Nisan günü güçlerimiz Barzan bölgesine bağlı Bayrak tepesi yakınlarında arazide konumlanan düşmanın bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği aynı gün saat 04.20’de güçlerimizce hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

28 Nisan tarihli açıklamamızda, 26 Nisan günü saat 13.00’da güçlerimizin, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê taburuna bağlı Tepê Sor mıntıkasında bulunan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlediğini açıklamıştık. Düzenlenen bu eylemde elde edinilen bilgilere göre 3 düşman askeri öldürülmüş, 4 asker ise yaralanmıştır.''

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1dH7D7oV1y_AoWxdNmQopNbFa260VbSnm&ll=36.1739864354186%2C44.63330701562495&z=7