HPG’den açıklama: 14 Türk askeri öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kars’ta 3, Bitlis’te 5 ve Amed’de ise en az 6 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Gerilla eylemleri ve Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Amed, Kars ve Bitlis’deki eylemlerin ayrıntılarını paylaştı.

HPG-BİM açıklamasında şu bilgiler verildi:

KARS

25 Nisan günü TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Demirkapı alanında bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün operasyonun bir koluna yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 3 asker öldürülürken 6 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra kobra tipi helikopterler alanı rastgele vurmuştur. Operasyon 26 Nisan günü sonuçsuz geri çekilmiştir.

BİTLİS

20 Nisan günü TC ordusu Bitlis’e bağlı Şehit Mizgin alanında bulunan Oleka Jor, Oleka Jêr, Papıznıx, Germav ve Horê köyleri etrafında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon bölgesindeki köy yollarında hendekler kazan TC ordusu, kontra birlikler ve korucularla birlikte alana girmişlerdir. Aynı gün saat 17.30’da güçlerimiz operasyon gücüne karşılık vermesi sonucu yaşanan çatışmada 5 asker öldürülürken çok sayıda asker de yaralanmıştır. Yine güçlerimiz bir grup askere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş, burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. 21 Nisan günü kobra tipi helikopterler alanı rastgele vurmuştur. Operasyon 24 Nisan gününe kadar kapsamlı bir şekilde devam ederken 26 Nisan günü sonuçsuz geri çekilmiştir.

AMED

TC ordusu 20 Nisan günü Amed’in Pasur(Kulp) ilçesinin 7 köyünde sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. TC ordusu Arkatin boğazı, Dorşin dağı ve yamaçları, Şehit Yılmaz dağı, Diyarê Mêrga, Sinak, Goma Deyika ve Kela Sor alanlarını kapsayacak şekilde geniş bir operasyon başlatmıştır. 21 Nisan saat 06.00’da kobra tipi helikopterler, obüs ve havanlarla operasyon alanlarını bombalamıştır. Bombardıman sonrası TC ordusu bu alanlarda konumlanmaya çalışmıştır. Güçlerimiz 22 Nisan günü saat 19.00’da Serkendal ve Eskar alanlarında konumlanan askerlere yönelik pusu eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 6 asker öldürülmüştür. Yine aynı gün saat 19.30’da güçlerimiz, bir grup askere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş, bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. 23 Nisan günü saat 06.30’da 4 kobra tipi helikopter Geliyê Eskar alanını yaklaşık 1 saat boyunca vurmuştur. Aynı gün saat 13.00’te bir grup gerillamız ile TC ordusu askerleri arasında çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmalarda düşmanın ölü ve yaralıları olurken 2 kadın gerillamız da şehit düşmüştür. Aynı gün TC ordusu Eskar alanında bulunan boş evlere girip evlere maddi zararlar vermiştir. Operasyon 23 Nisan günü gece saatlerinde geri çekilmiştir. Operasyonda yapılan eylemler eyalette şehit düşen arkadaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

HAKKARİ VE ŞIRNAK’TA OPERASYON

24 Nisan günü saat 10.30’da güçlerimiz Şırnak’ın Mılê Gurya taburuna yönelik havanlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

27 Nisan günü saat 14.00’te TC ordusu Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sınırında bulunan Govendê ve Deriyê Grana alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.

HAVA SALDIRILARI

27 Nisan günü saat 14.00-15.00 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Metina alanına bağlı Derarê mıntıkasını bombalamıştır.