GÖRÜNTÜLÜ

HPG, Sarya Erez Dersîm’i saygıyla andı

Şehit gerillayı saygıyla anan HPG, “. Coşkulu katılımı ve yaşamdaki mütevazı duruşu ile Apocu militanlığın en iyi örneklerinden olmayı başardı” dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Sarya Erez Dersîm yoldaşımız 23 Mart 2019 günü Medya Savunma Alanları’nda şehadete ulaştı. Sarya yoldaşımızı şehadet yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

Önderlik paradigmasını yaşamsallaştırmak için fedai bir ruhla katılım sağlayan Sarya yoldaşımız yaşamın her alanında moralli katılımı ile örnek bir militan oldu. Coşkulu katılımı ve yaşamdaki mütevazı duruşu ile Apocu militanlığın en iyi örneklerinden olmayı başardı. Sarya yoldaşımız kadın özgürlük çizgisindeki yoğunlaşmaları ile üstlendiği misyon ve sorumlulukların bilinciyle her zaman görevlerini layıkıyla yerine getirmeyi başardı.

Şehadete ulaşan Sarya yoldaşımızın başta değerli ailesi ve tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyor, yoldaşımızın “Özgür Önderlik, Özgür Kurdistan” hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü tekrarlıyoruz.

Sarya Erez Dersîm yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sarya Erez Dersîm
Adı Soyadı: Rêzan Çakar
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Nedret – Şehmus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mart 2019 / Medya Savunma Alanları

 

Sarya yoldaşımız Amed’te yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Bundan dolayı partimiz PKK öncülüğünde yürütülen özgürlük mücadelesini erken yaşta tanıdı. Dayısı Eyüp Aslan yoldaşımızın 1992 yılı şehadete ulaşması, diğer dayısı Reşit Aslan’ın ise özgürlük hareketine katıldıktan sonra düşmana esir düşmesi, Sarya yoldaşımızın düşman gerçekliğini erkenden tanımasını sağladı. Kurdistan gerçekliği ve soykırımcı devletin asimilasyon politikalarını genç yaşına rağmen fark eden yoldaşımız her zaman arayış içinde oldu. Amed’in asi ve direngen kişiliğini Rêber Apo’nun ideolojisi ve özgürlük ahlakı ile bütünleştirmeyi hedefleyen yoldaşımız, yaşamdaki duruşu ile tüm çevresinde örnek alınan biri olur. Sarya yoldaşımız Türk devletinin Kurdistan’daki işgalci ve soykırımcı uygulamalarını engelleyen ve bu soykırımcı devleti yenilgiye uğratacak yegane gücün gerilla olduğunun bilinci ile yoğunlaşmalarını derinleştirdi. Parti Önderliğini ve şehitler gerçeğini anlamak için her zaman arayış içerisinde oldu. Hakikate ulaşmanın kadın özgürlükçü paradigma ile mümkün olacağının farkında olan yoldaşımız; erkek egemenlikli sistemin geri, egemenlikçi anlayışına karşı özgürlüğün adresi olarak partimiz PKK’yi gördü. Devrimcilerin tarihe yön veren kişiler olduğunu bilerek kadınlara ve ezilen halklara yapılan baskı, katliamlara cevap olmak isteyen Sarya yoldaşımız, gelişen özgürlük çabalarına doğru bir yön vererek öncülük misyonunu yerine getirmek istedi. Bu anlamda her zaman tartışmalara katılarak çevresindeki herkesi bu doğru ve kutsal yola çekmek istedi. Sürekli okuyarak kendisini geliştirmeyi hedefleyen Sarya yoldaşımız Mersin Üniversitesi’nde hemşirelik bölümü okuduğu dönemde arayışlarını daha da derinleştirdi. Okuduğu ve anladığı her şeyi pratize etme yeri olarak Kurdistan dağlarını gören yoldaşımız belli bir süre Bakur alanında gençlik çalışmalarında yer alarak daha iyi bir katılım çabası içerisinde oldu. Halkımıza karşı olan görev ve sorumluluklarını ancak doğru bir katılım ile yerine getirebileceğinin bilincinde ulaşan Sarya yoldaşımız, 2013 yılında Mersin üzerinden gerilla saflarına katılmak üzere yüzünü Kurdistan dağlarına döndü.

Sarya yoldaşımız Kurdistan dağlarına ulaştığında yeni savaşçılar eğitimini Garê’de gördü. Gerilla yaşamının efsununu tadan yoldaşımız PKK saflarındaki yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilendi. Özellikle özgür kadın çizgisinde aktif bir katılım sergidi. Sarya yoldaşımız eğitim süresi boyunca sistemde yaşadığı birçok çelişkinin cevabını bularak arayışlarını daha da derinleştirdi. Eğitim sürecinden sonra yine Garê alanında çalışmalara dahil olan yoldaşımız bir süre pratik çalışmalarda yer aldı. Bu süreç içerisinde yaşamına dair birçok tecrübe edinen yoldaşımız yetkin bir YJA Star gerillası olmayı başardı. Düşman gerçekliğinin bilincinde olan ve soykırımcı Türk devletinin halkımıza ve Hareketimize yönelik kapsamlı bir savaş yürüteceğinin farkında olan Sarya yoldaşımız, bu savaş sürecine hazırlanmak için 2014 yılında Şehit Mahir Akademisi’nde uzmanlaşma eğitimine katıldı. Ağır silah okulunda bir devre eğitim gören yoldaşımız aldığı eğitimlerle birçok silahı kullanma noktasında uzmanlaştı. 2015 yılı ile birlikte gelişen düşman saldırılarına cevap vermek için ısrarla savaşın yoğun yaşandığı alanlara gitmek isteyen Sarya yoldaşımız sırasıyla Zap, Xinêrê, Şengal ve Cilo bölgelerinde gerillacılık yaptı. Zagroslar’dan Şengal’e kadar ihtiyaç duyulan her alanda aktif bir katılımın sahibi olan yoldaşımız, yer aldığı yoğun savaş pratiği içerisinde önemli tecrübeler kazandı. Özellikle Şengal alanına Êzidî halkımıza ve kadınlara karşı soykırım saldırısı yürüten DAİŞ çetelerine karşı nefes nefese bir mücadelenin sahibi oldu. Her alanda moralli ve aktif katılımı ile üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getiren Sarya yoldaşımız tekrar yüzünü kendisini bulduğu, özgürlük mekanı olan Kurdistan dağlarına döndü.

2017 yılında Şehit Bêrîtan Akademisi’nde eğitime katılan Sarya yoldaşımız, eğitimde Rêber Apo’nun kadına verdiği misyonu ve hareketimizdeki kadının öncülük rolü üzerine yoğunlaşmalarını derinleştirdi. Önderliğimizin kadın ordulaşması eksenindeki çözümlemeleri üzerine yoğunlaştı. Özgür kadın kimliğini kendinde somutlaştıran Sarya yoldaşımız, eğitimini başarılı bir şekilde bitirerek pratik çalışmalara dahil oldu. Garê bölgesinde çeşitli çalışmalar yürüten yoldaşımız, bu çalışmalarda yoldaşlarının kendisinden olan beklentilerini layıkıyla yerine getirdi. Militanca duruşu, örgütsel ve stratejik çalışmalardaki yetkinliği ile tüm yoldaşlarına güven veren Sarya yoldaşımız, Qendîl alanına geçerek burada çalışmalara katıldı. Örgütümüzün birçok önemli çalışmasında yer alarak yoldaşlarının kendisine olan güvenine layık oldu. Bu çalışmalarda bulunduğu süreçlerde birlikte çalışma yürüttüğü yoldaşlarından örgütsel ve ideolojik anlamda önemli tecrübeler edinen Sarya yoldaşımız, bu tecrübeleri yaşamın her alanında halkımızın hizmetine koyarak devrimci görevlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Devrimci bir kadın olarak tüm dünya kadınlarının özgürleşmesini en büyük hayallerinden biri yapan Sarya yoldaşımız, özgür kadın bilinci ve duruşuyla örnek bir PAJK militanı olmayı başardı.

Yaşamdaki duruşu, ideolojik yetkinliği ve özgür kadın kimliğini temsil etmedeki iddiasıyla birlikte çalıştığı tüm yoldaşlarının kendilerine örnek aldığı Sarya yoldaşımız 23 Mart 2019 günü şehadete ulaştı. Sarya yoldaşın şehadet yıldönümünde onun şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, özgürlük mücadelemizi daha da yükselteceğimizin ve şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz.”