Kürt düşmanlığı, torpil, vergi kaçakçılığı, hayali ihracat: AKP adayı Arvas

AKP’nin Büyükşehir Adayı Abdulahat Arvas'ın vergi kaçakçılığı, hayali ihracat gibi suçlardan hakkında soruşturma yürütüldüğü ve kesinleşmiş cezasının bulunduğu öğrenildi. Kürt düşmanlığı yapan Arvas, depremzedeleri de tehdit etmişti.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü düzenlediği tören ile il belediye adaylarını açıkladı. Erdoğan’ın gaspçı kayyum tarafından yönettiği Wan Büyükşehir Belediyesi için açıkladığı aday ise AKP’nin bir önceki dönem milletvekili olan Abdulahat Arvas oldu. AKP adayı Arvas’ın yaşamı Kürt karşıtlığı ile geçti. Kürt halkının dini duygularını istismar ederek siyaset yapan ve birçok defa Kürt halkına hakaret eden videoları yayımlanan Arvas, şimdi Kürt halkının karşısına AKP Belediye Başkan adayı olarak çıkmaya hazırlanıyor.

KÜRTLERE HAKARET, DEPREMZEDELERE TEHDİT

Arvas’ın Kürt halkına ve oy verdiği HDP’ye hakaretleri ise Wan halkı tarafından unutulmadı.

*2019 yerel seçimlerinden önce AKP’nin tanıtım toplantısında konuşan Arvas, "HDP kazanırsa Van halkı ikinci bir vergiye tabi tutulacak, başörtülü kardeşlerimiz sokağa çıkamayacak” dedi.
*Arvas, yine 2019 yerel seçimlerinden önce Erciş’te yaptığı konuşmada, "HDP’lilerde ahlak yoktur, komünal yaşam diyorlar yani hayvanlar gibi yaşayacağız diyorlar” ifadelerini kullandı.
*24 Şubat 2020 tarihinde Başkale’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından bölgeyi ziyaret eden Arvas, burada halkın yardım çağrıları üzerine, "Bakın burada vali var, kaymakam var, jandarma komutanımız var. Eğer böyle yaparsanız biz çıkar gideriz, bakalım, HDP size yardım edecek mi” diyerek depremzedeleri tehdit etti.

TÜM AKRABALARINI İŞE ALDIRDI

Milletvekilliği boyunca Wan halkına bir hayrı dokunmayan, aksine politikalarıyla zarar veren Arvas, akrabalarına hizmette ise kusur etmedi. Arvas, vekilliği boyunca neredeyse tüm akrabalarını işe almayı başardı! Arvas, geçtiğimiz yıllarda basına yansıdığı gibi 100’e yakın akrabasını kamu kurumlarında işe aldı. Arvas çıkan bu haberleri, "Benim ailem geniş bir ailedir" diyerek savundu.

SUÇLARI BİTMEK BİLMİYOR

Siyasi hayatı kirliliklerle dolu olan Arvas’ın suçları bunlarla bitmiyor. Arvas hakkında hayali ihracat ve vergi iadelerine ilişkin soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Arvas hakkında kesinleşmiş yargı cezaları bulunuyor. Arvas’ın milletvekili olduktan sonra Wan defterdarlığına baskı yaptığı ve bu dosyaların sümen altı edilmesini istediği öğrenildi.