Maxmur’da YJA-Star gerillası Azê Erdal için anma töreni düzenlendi

2022 yılının Ağustos şehit düştüğü duyurulan Azê Erdal (Kurdistan Sîdar) için Mexmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda anma töreni düzenlendi.

Anma töreni, Maxmurlu yurttaşların Şehit Aileleri Kurumu’nda bir araya gelmesiyle başladı. Anma töreninde yapılan konuşmalardan önce Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından Maxmur halkı adına Belediye Eşbaşkanı Fatma Bilen bir konuşma yaptı.

Şehit Azê Erdal şahsında tüm şehitleri andığını ifade ederek konuşmasına başlayan Fatma Bilen, şunları söyledi: “Ne söylersek söyleyelim şehitlerin gerçeğini dile getiremeyiz. Kürt halkı, dağlarda, zindanlarda ve kentlerde direnişini sürdürüyor. Türk devleti ise yüksek teknolojisi ve kirli sistemiyle Kürt halkına saldırmaya devam ediyor. Bizler şehitlerimiz sayesinde bugün ayakta kalabiliyoruz. Kürt halkı olarak insanlıktan nasibini almayan bu düşman karşısında sonuna kadar direneceğiz.”

Şehit Azê Erdal’ın babası Mehmet Salih Sîdar ise yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Başta Önderliğimizin, Şehit Azê’nin yoldaşlarının ve Maxmur Kampı halkının başı sağ olsun. Dünya halkları bugün kendi dilleriyle kendi topraklarında yaşayabiliyorsa bu şehitleri sayesindedir. Bizler de geride tek bir kişi kalana ve özgürlüğümüzü elde edene dek direnmeye devam edeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Aileleri Kurumu, Şehit Azê Erdal’ın ailesine şehadetnamesini teslim etti.