Silopi halkı HDP'yi sahiplendi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Silopi girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Halkın her kesimi, sloganlarla heyeti selamladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP kent milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Hasan Özgüneş bugün seçim çalışmalarına Şırnak’ın Silopi ilçesinde devam etti.

'KAZANACAĞIZ' SLOGANIYLA KARŞILANDILAR

Buldan ve beraberindeki heyet, Silopi Belediyesi eşbaşkan adayları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk için açılan seçim bürosu açılışı için geldikleri ilçe girişinde çok sayıda kişi tarafından, “Direne direne kazanacağız” sloganıyla karşılandı. Buldan, bir süre ilçe girişinde halkla birlikte halay çekti. Kadınların bağrına bastığı Buldan, otobüse binerek seçim konvoyuna katıldı. Konvoy boyunca Silopililer, HDP’ye sevgilerini ıslık çalarak, alkışlayarak ya da slogan atarak gösterdi.

İŞÇİLER VE ESNAF DA HEYETİ SELAMLADI

Konvoya katılan kadınlar, zılgıtlarla konvoya eşlik etti. Geçiş güzergahında müziği duyan kadınlar, sokaklardan caddeye doğru koştu. İnşaat işçileri ve esnaf önlükleri ve iş kıyafetleriyle konvoy güzergahında Buldan ve beraberindeki heyeti selamladı. Halk güzergah boyunca toplu şekilde alkış ve zafer işaretleriyle HDP’yi karşıladı. Halk, konvoya eşlik ederek açılışın yapılacağı alana yürüdü.

'LEYLA GÜVEN ONURUMUZDUR!'

Açılış öncesi ellerinde HDP flamaları bulunan yüzlerce kişi, Dicle Mahallesi'ndeki büronun önüne akın etti. Gençlerin kortej eşliğinde yürüdüğü alandaki kitle her geçen dakika daha da büyüdü.

Kadınların yöresel kıyafetleriyle renk cümbüşüne çevirdiği alanda çocukların ve gençlerin coşkusu renkli görüntüler ortaya çıkardı. Kürtçe ezgiler eşliğinde uzun bir süre halay çeken binlerce kişi, sık sık “HDP halktır halk burada”, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları attı.