‘Sınır ötesi operasyon’ hazırlığı mı yapılıyor?

Türk ordusunun Şırnak’ın sınır hattındaki karakollara tank sevkiyat devam ediyor. Sevkiyatın ‘sınır ötesi operasyon’ hazırlığı amacıyla yapıldığı söyleniyor.

Askeri operasyonların son dönemlerde arttığı Şırnak'ın sınır hattına askeri sevkiyat yoğunlaştı. Türk devleti Habur Sınır Kapısı’na yakın bir noktada bulunan bir noktaya son bir ay içerisinde 300’ü aşkın tank, ağır askeri silahlar ile çok sayıda asker sevkiyatı gerçekleştirildi.

Burada bekletilen ağır silahların yer yer Cudi ve Gabar Dağı kırsalında yapılan operasyonlarda kullanıldığını belirtildi. Son dönemlerde sınır kapısından Güney Kürdistan’da bulunan Türkiye’nin askeri kamplarına da askeri birliklerin kaydırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Güney Kürdistan sınır hattında bulunan Uludere ilçesindeki askeri hareketlilik de son dönemlerde arttı. Sınır bölgesinde bulunan birçok noktada asker ve korucular tarafından geçici noktalar kurulurken, Heftanin bölgesine de birçok tank sevkiyatı yapıldı. Yine son dönemlerde Uludere ilçesine bağlı Beton Pınar Sınır Karakolu ve Andaç (Qeşûra) ile Roboski köyleri civarındaki karakollara ağır silah sevkiyatı gerçekleştirildi.