Tevgera Azadî’den 10. yıl vesilesiyle açıklama: Şengal Özerk Yönetimi tanınsın

Şengal Katliamı’nın 10’uncu yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan Tevgera Azadî, Şengal Özerk Yönetimi’nin iradesine saygı gösterilmesini istedi.

Tevgera Azadî, 3 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen Şengal Katliamı’nın 10’uncu yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “AKP ve MHP faşist hükümetinin desteğiyle DAİŞ çeteleri tarafından gerçekleştirilen Êzidî katliamı, insanlık hafızasında, bilincinde ve vicdanında asla unutulmayacaktır” denilerek DAİŞ çetelerine destek veren güçler kınandı.

Katliam sonrası Êzidî toplumunun  kendi geleceklerini inşa etme ve kendilerini koruma kararı aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu inançla, Özerk Yönetim’in düşünce ve felsefesi ile özü savunulmuş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan ilham alınmıştır. Bu katliamın üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Êzidî toplumu hala birçok karmaşık komplo ve yok etmeye yönelik saldırılarla karşı karşıyadır. Ancak Êzidî toplumu, içsel çıkarlar ve Türk-Erdoğan faşizminin işgalci güçlerine karşı kendilerini savunmakta ve yeni bir siyasi düşünce ve kültürle ilerlemektedir” denildi.

Açıklamada, Irak hükümetinin, Êzidî toplumunun taleplerine, Özerk Yönetim’in iradesine ve Şengal Özerk Yönetimi’ne saygı göstermesi gerektiğine vurgu yapılarak, “Irak hükümeti, KDP’li yetkililer ile bu soykırım ve katliamda yer alanları cezalandırması gerekmektedir. Êzidî halkının kölelik dönemine geri dönmemesi için her türlü komplo ve saldırılara karşı çıkılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Êzidî halkının kendi meclisleri, idari sistemleri ve güvenlik birimlerinin varlığına dikkat çekilen açıklama, şöyle devam etti: “Êzidî halkı, artık kimseye asker ve hizmetkar olmayacak. Şengal ve çevresi teröristlere, hainlere, işgalcilere, mezhepçilere ve faşistlere karşı demokratik bir sistem, güç ve direnişin temeli olmuştur. Başûrê Kurdistan ve Irak’taki özgürlükçü güç ve partiler, Êzidî Soykırımı’nın tanınması kararını desteklemelidir. 10 yıldır işgalci Türk devleti ve DAİŞ çetelerine karşı kendi kendini savunan Özerk Yönetim Meclisi’nin iradesine ve kararına saygı gösterilmelidir.”