Türk devletinin katlettiği Yıldırım’ın cenazesi alındı

Türk ordusunun Licê’ye bağlı Nenyas köyünde katlettiği 4 çocuk babası Mehmet Yıldırım’ın cenazesi Diyarbakır ATK'den alındı.

Amed’in Licê ilçesine bağlı Nenyas köyünde dün gece 22.00 sularında ablukaya alınan ve taranan evde katledilen 4 çocuk babası Mehmet Yıldırım’ın (45) cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirildi. ATK' de saatlerce bekletilen cenaze, aileye 20.00’da verileceği söylense de 21.30’da teslim edildi.

ATK önünde gün boyunca bekleyen aile yakınları ağıtlar yaktı.

Aileye, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Adalet Nöbeti’nde yer alan tutsak yakınları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti ve DBP il, ilçe örgütü de destek verdi.

Cenaze alındığı esnada bekleyen kitle “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Yakınları, Yıldırım'ın cenazesini alarak katledildiği Nenyas’a doğru yola çıktı. DEM Parti ve DBP’li siyasetçiler ile aileye destek veren diğer kurumlar da defin işlemi için aile ile birlikte yola çıktı.