Van’da 16 yaşındaki çocuğa polis ve memurlardan sistematik tecavüz!

Muradiye ilçesinde yaklaşık 3 yıldır tecavüze uğrayan 16 yaşındaki Y., aralarında polislerin de bulunduğu 40 kişiden şikâyetçi oldu.

Muradiye Nizamettin Aktaş lisesinde okuyan 16 yaşındaki öğrenci Y., 2019 yılı sonlarından itibaren önce uyuşturucuya alıştırıldı, daha sonra sistematik bir şekilde cinsel saldırıya uğradı; uyuşturucu madde bağımlısı olduğu gerekçesiyle de okuldan uzaklaştırıldı. Y.'nin görüntülerini çeken ve aralarında polislerin, memurların bulunduğu kişiler, daha sonra çektikleri görüntülerle şantaj yaparak Y.’ye yıllarca tecavüz etti.  

BİR İHBAR İLE ORTAYA ÇIKTI

Cinsel saldırı vakası yaklaşık 4 gün önce ortaya çıktı. Terk edilmiş bir binada tecavüze uğrayan Y.’nin haykırışlarını duyan bir  kişinin ihbar etmesi ardından olay yerine gelen ekipler, 6 kişiyi gözaltına aldı. Böylelikle tecavüz olayı da ortaya çıkmış oldu. Gözaltına alınanlardan ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 kişinin gözaltındaki işlemleri sürüyor.

40 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİ, ARALARINDA POLİSLER DE VAR

Emniyete götürülen Y., yıllardır yaşadıklarını anlattı; aralarında 7 polisin, Kaymakamlık memurlarının ve bazı yerel siyasetçilerinin isminin bulunduğu 40 kişinin ismini savcılığa verdi. Y., ifadesinde kendisine kimlerin tecavüzde bulunduğunu, kimlerin kendisini uyuşturucu maddeye alıştırdığını tek tek anlattı. .Y, ayrıca okul okuduğu sırada beden eğitimi öğretmeninin kendisini bir yarışmaya götüreceğini söyleyerek kandırdığını ve zorla başka bir kamu görevlisi ile birlikte olmak zorunda kaldığı bilgisini de verdi.

OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Olayın yargıya taşınmasının ardından ilçede yaşayan bazı siyasilerin ve kurum amirlerinin, “İlçemizin ismi karalanmasın, bu olayı kapatalım” diyerek hem genç kadının ailesine hem de yargıya baskı yaptığı öğrenildi. Yaşanan olayın gizli tutulduğu ve basına yansımaması için aileye baskı yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

Savcılığın olayla ilgili soruşturması devam ederken, Y., Van Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edildi.