Van'da AKP'lilerin rant kavgası

Van’da AKP İl Kongresi yaklaşırken, AKP içindeki menfaat çatışması da büyüyor.

Van’da AKP İl Kongresi için hazırlıklarını sürdürüyor. Şu anda İl Başkanlığını Soğanda’nın yaptığı AKP’de yeni kongre için İkram Dinçer, Faruk Alpaslan ve Vesim Yaviç nabız yokluyor. Mevcut İl Başkanı Zahir Soğanda da kongrede yeniden aday olacak.

Belediyelere yönelik kayyum atamaları, işe alımlar ve ihaleler AKP’de iştahları yeniden kabarttı! Van’da yıllardır belli çıkar gruplarının çatışmalarına sahne olan ve BDP’ye karşı 2014’te alınan ağır seçim yenilgisinin ardından Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, İl Başkanı Abdullah Arvas’ı yumruklamış ve ardından ikisi de görevlerinden alınmıştı.

Yaklaşan AKP İl Kongresi için 'Demokrasi' nöbetlerinde boy gösteren bu çıkar gruplarının başını çeken İkram Dinçer, Faruk Alpaslan, Vesim Yaviç ve Zahir Soğanda arasındaki kavga da büyüyor.

SİLAHINI GÖSTERDİ

AKP içinden alınan bilgilere göre, özellikle Faruk Alpaslan ve İkram Dinçer arasında yaşanan tartışma Faruk Alparslan’ın silahını çekip masaya koymasıyla son buldu. Alpaslan’ın "En zor günde arabamla ben sokaklara çıktım, HDP’liler bana saldırdığında siz neredeydiniz. Reisicumhurumuza benim kadar bağlı olamazsınız" dediği öğrenildi. Dinçer de "Biz bunları 2004’te yaşadığımızda siz neredeydiniz? Biz reisicumhurumuzun başından beri yanındayız" deyince Alpaslan silahını çıkarak masaya koydu. Alpaslan, "İşte ben reise bununla bağlıyım" diyerek Dinçer’i tehdit etti.