Wan’da gaspa karşı nöbet eylemi başlatıldı

Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı Wan Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatıldı.

İRADE GASPINA KARŞI WAN'DA NÖBET

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Colemêrg Belediyesi'ne el konulmasına karşı Wan'da nöbet eylemi başlattı.

Wan Büyükşehir Belediyesi bahçesinde başlatılan eylemde, "Kayyuma, faşizme geçit yok. Halk iradesini tanıyın" yazılı Kürtçe, Türkçe pankart asıldı. Eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (ARSİSA), Emek ve Demokrasi Platformu, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, birçok Sivil Toplum Örgütü (STÖ) ile çok sayıda kişi katıldı.

‘BU HUKUKSUZLUK TÜM ÜLKEYE YAYILACAK’

Nöbette konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, “AKP-MHP iktidarının temel politikası hukuksuzluktur. Kayyum rejimi de Kürt halkının iradesini tanımama anlamındadır” dedi.

Muhalefete, hukukçulara çağrıda bulunan Dilekçi, “Kayyum demek bu ülkede ekonomik krizdir. Kayyım işsizlik, hukuksuzluk demektir. Bunun için Hakkâri belediyesine atanan kayyum kabul edilmemeli. Kayyum sadece Kürt halkının sorunu değildir. Bugün birçok metropolde yurttaşlar geçinemedikleri için intihar ediyor. Bugün Kürtlere uygulanan bu hukuksuzluk yarın tüm ülkeye yayılacaktır “dedi. 

NÖBETE KATILIM ÇAĞRISI 

Gaspa karşı belediyeler önünde nöbet eylemi başlatıldığına işaret eden Dilekçi, Kayyum atamaları darbedir. AKP-MHP halkın iradesine saygı duymalıdır. Kimse bu halkın aklıyla alay etmemeli. Halk sandığa giderek kayyumlara en büyük cevabı vermiştir. Wan'da  14 belediyenin tamamını seçen halkımız, kayyumlara politik bir cevap vermiştir. Kayyum atamalarına karşı çıkmak çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır” dedi.

Dilekçi, bugünden itibaren her gün saat 17.00-21.00 arası Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemini sürdüreceklerini belirtti.

Eylemde sık sık "Colemêrg ya me ye rûmeta me ye", "Kayyumlar gidecek halk gelecek" sloganları atıldı.