YBŞ’den 15 Şubat açıklaması

Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, Öcalan’a yönelik 15 Şubat komplosunu yazılı bir açıklama ile kınadı.

Yekîneyên Parastina Şengalê (Şengal Savunma Birlikleri-YBŞ) Komuntanlığı, 15 Şubat komplosuna ilişkin yaptığı açıklamada, Öcalan’ın geliştirdiği paradigmanın tüm bölge ve özellikle de Şengal halkı için önemine dikkat çekti.

YBŞ açıklaması şöyle:

İnsanlık tarihinde halkların eşitlik ve özgürlük mücadelelerinin büyük komplo ve entrikalarla karanlığa teslim edilmek istendiği tarihsel kesitler vardır. Yaratılmak istenen karanlığa karşı, komplonun hedefi haline getirilerek teslim alınmak istenen toplumsal değerlerin en üst düzeyde ifadesi olan önderler etrafında toplumlar kolektif direniş ve özgür yaşam bilinci ile büyük bir mücadele hattı örmüşlerdir. Bu temelde insanlık tarihi komplo ve ihanetler kadar bu ihanet ve karanlığa karşı kahramanca direnişlerle insanlık onuru ve özgür geleceğinin savunulduğu destansı direnişlerle yüklüdür. Karanlık ve aydınlık, kölelik ve özgür yaşam diyalektiğinde hayata geçirilmek istenen komploların en aşağılık ve onursuzca olanı Ortadoğu ezilen halklarının en büyük direniş ve kurtuluş umudu haline gelen Önder APO şahsında 15 Şubat 1999 tarihinde hayata geçirilen komploydu. Uluslararası sermaye güçleri, işbirlikçi çizgi ve bölge gericiliğinin ittifakı temelinde tarihte eşine ender rastlanan hile, oyun ve komplolarla Ortadoğu’nun kapitalist yeniden dizaynında engel olarak gördükleri Önder Apo şahsında halkların özgür geleceğini ve barışını hedef alınmıştı.

15 Şubat uluslararası komplosunun 19. yılına girerken bu komploda rol alan, destekleyen ve zemin sunan tüm güçleri nefret ile kınıyoruz. Halkların ortak geleceğini hedefleyen bu komplonun boşa çıkarılması için başından beri olağanüstü bir direniş içerisinde olan ve kendisini halkların özgür yaşamına adayan Önder APO’nun görkemli İmralı direnişini selamlıyoruz. Dağlarda ve zindanlarda, dünyanın dört bir yanında ‘güneşimizi karartamazsınız’ şiarıyla komplo ve saldırılara karşı Önder APO etrafında bedenleriyle ateşten bir halka oluşturan kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetler anıyoruz.

19. yılına girdiğimiz komplo devam ederken, komplo zemini büyük bir direniş ve yeni paradigmal çıkış zemini haline getiren Önder APO komplonun yaratmak istediği sonucu büyük emeklerle kendi şahsında boşa çıkardı. Ortadoğu halklarının başına bela olarak bölgeyi kan ve savaş cenderesine çeviren kapitalist ulus-devlet sistemini çözümleyerek demokratik ulus paradigasını geliştiren Önder APO Ortadoğu’da gelişen demokratik dönüşümün en temel öznesi haline geldi. Kürdistan Özgürlük Hareketinin bölgede ulaştığı düzey, halkların en temel umudu haline gelişi, Rojava devrimi, büyük Şengal ve Kobanê direnişleri ile Önder Apo’nun Ortadoğu’daki gelişmelere yön veren en temel aktör oluşu komplocuların hedeflerinin tersine çevrildiğinin en somut kanıtları oldu. Her zamankinden daha fazla büyüyen, tüm dünyada büyük bir ilgiyle anlaşılmaya çalışılan, dünyanın dört bir yanından ezilenleri ve devrimcileri yanyana getirerek birleştiren, insanlığın hayalini kurduğu özgür geleceği her zamankinden daha yakın kılan Önder APO oldu. Büyük öngörü ve müdahaleleri ile Şengal’de geliştirilmek istenen soykırımın önünü alan, Şengal’i kendi tarihi ve kültürel özü üzerinden yeniden ayağa kaldıran, yok edilmek istenen Êzidiliğin ve Şengal’in Ortadoğu’nun en kadim ve en kutsal değeri olarak demokratik özerk sistemle hak ettiği özgür yaşamın kapılarını aralayan yine Önder Apo oldu. Tarihte ilk defa kendi özsavunma gücü ve öz yönetimiyle kendi yaşamını tahkim eden, geleceğini belirleyen, özgür geleceği için büyük kahramanlar yaratan Ezidi halkı dört duvar arasında eşi görülmemiş tecrit ve izolasyon yöntemleriyle rehin tutulan bir halk önderinin eseri olarak tarih sahnesindeki yerini aldı. Bu anlamıyla şehitlerimizin ve önderliğimizin en büyük hayali olan kendi öz savunma gücü YBŞ’yi oluşturmuş, özgür ve özerk temelde yaşamını tahkim eden Şengal ve Êzidîlik gerçeği komplonun en büyük yanıtlarından biri haline geldi.

Ortadoğu’da yükselen devrim ateşine ket vurmak isteyen sömürgeci-işgalci güçler Rojava Devriminin bütün kazanımlarını Efrin özelinde boşa çıkarmaya çalışmaktadır. Savaş ve yıkımların en fazla yaşandığı bu topraklarda en insani, demokratik bir düzende yaşamını idame ettiren Efrin halkı tarihte eşine az rastlanır bir direnişle onurlu mücadelelerini sürdürmeye devam etmektedir. Arin Mirkanların, Avesta Xaburların kutsal diyarı olan Efrin, her yanıyla direniş ateşiyle tutuşmaktadır.

Bir kez daha komploya karşı kendilerini ateş topuna çeviren fedailik çizgisinin yüce kahramanları şehitlerimizi saygı ile anarken, anılarına bağlı olduğumuzu, özgürleşen özerk Şengal ile hayallerini gerçekleştirmenin sözünü veriyoruz. Bu temelde halkımızı önderliğin esaretine karşı direnişi büyütmeye ve önderliğin özgürlüğü sağlanana dek aralıksız mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz.