YBŞ: Mücadeleyi şehitlerin hattında büyütelim

Ocak ayı şehitlerini anan YBŞ Genel Komutanlığı, "Halkımızı ve dostlarımızı Ocak ayı şehitleri şahsında tüm şehitlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mücadeleyi şehitlerin hattında büyütelim ve ajanlar ile işbirlikçilerinden hesap soralım" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı, Ocak ayı şehitlerini andı. Şehitlerin mücadelesini zafere ulaştırma sözünü yineleyen  Genel Komutanlık, herkesi şehitlerin hattında mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

 DAİŞ’in işgalci Türk devletinin desteğiyle Osmanlı'nın yapamadığını yapmak, Êzidîleri yok etmek amacıyla 2014 fermanını gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Berxwedan, Zerdeşt, Dilşêr, Berfîn, Dilgeş ve Nûjîyan yoldaşlarımız ‘dur’ diyerek saldırı ve planlarını boşa çıkardı ve Şengal’i onlara mezar yaptı. Bunu hazmedemeyen işgalci Türk devleti, intikam alma hırsıyla saldırmaya devam ediyor. Düşman toplum olarak öncüsüz kalmamızı, kimliğimizi, örgütlülüğümüzü ve tüm kazanımlarımızı kaybetmemizi istiyor. Bunun için de her türlü yol ve yönteme başvuruyor. Güçlerimiz, kahramanlarımızın öncülüğünde ağır bedeller ödeyerek bugün onurlu bir kimliği taşıma gururuna erişti” diye belirtildi.

YBŞ Genel Komutanlığı açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“DAİŞ’ karşı savaşan komutan ve öncümüz Berxwedan Tolhildan, özgürlük komutanımız Zerdeşt Şengalî, korkusuz komutanımız Pîr Hemîd, dervişane komutanımız Azad Qîranî, yoldaşlarımız Êzdîn, Enwer ve Cîlo şahsında tüm Ocak ayı kahramanlarımızı saygıyla anıyor, hedeflerini takip edeceğimizin ve anılarını yaşamın her anında yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz. Ayrıca değerli halkımızı ve dostlarımızı Ocak ayı şehitleri şahsında tüm şehitlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mücadeleyi şehitlerin hattında büyütelim ve ajanlar ile işbirlikçilerinden hesap soralım.”