GÖRÜNTÜLÜ

4 kentte Abdullah Öcalan için eylemler

Kobanê, Dêrazor, Reqa ve Minbic’da alanlara çıkan gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a bir kez daha getirilen görüş yasağını kitlesel yürüyüşlerle protesto etti; “Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar alanlarda olacağız” denildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde Devrimci Gençlik ve Genç Kadınlar Birliği öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit protesto edildi.

KOBANÊ

Devrimci Gençlik Hareketi ve Fırat Kantonu Genç Kadınlar Birliği, işgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uyguladığı ağır tecridi ve avukat görüş yasağını kitlesel bir yürüyüşle protesto etti.

Özgür Kadın Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, Barış Meydanı'na sürdü. Burada bir konuşma yapan Fırat Kantonu Gençlik ve Spor Eş Başkanı Avaşîn Misto, "Tecrit ve cezalarla Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerini sınırlamak istiyorlar. Ama Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleri tüm dünyaya yayıldı. Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerinden korktukları için Türk devleti tecridi ağırlaştırıyor. Genç kadınlar ve tüm gençler olarak, Önder Apo'nun fikirleriyle devrimi başlattık. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü de bu güçle sağlayacağız” dedi.

Yürüyüşte sık sık "Bijî Serok Apo" sloganı atıldı.

DÊRAZOR

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Dêrazor Genç Kadınlar Birliği, Seba Kîlo bölgesinde bulunan kent hastanesi önünde meşalelerle Meamil Kavşağı’na kadar yürüdü. Açıklamayı yapan Dêrazor Kantonu Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yürütme Üyesi Rewde El Hisên, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, faşizmin yıkılması ve demokratik bir toplumun kurulması için gençlerin mücadeleyi ve direnişin büyüteceğini söyledi.

REQA

Reqa Kantonu Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, İmralı tecridine karşı Reqa İtfaiye Meydanı’ndan gençlik merkezine kadar yürüyüş düzenledi. Açıklamayı Suriye Devrimci Gençlik Hareketi adına Lutfiye El Hesen okudu. Açıklamada, “Devrimci Gençlik Hareketi ve Reqa Genç Kadınlar Birliği olarak, Önder Abdullah Öcalan’a ve bölgedeki tüm halklarımıza Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayıp özgür fikirlerini tüm halklara ulaştırana kadar durmayacağımızın sözünü veriyoruz” denildi.

MINBIC

Minbic Kantonu Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri, siyasi partiler, sivil meclisler, Minbic Demokratik Özerk Yönetimi ve Gençlik ve Spor Kurulu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda halk da katıldı. 

Fırat Hastanesi önünde başlayan yürüyüş, Seba Behrat Kavşağı’na kadar devam etti. Burada konuşan Minbic Kantonu Devrimci Gençlik Hareketi Eş Başkanı Hisên Begarî, “Bugün Minbic Kantonu halkı işgalci Türk devletinin özgür halkların önderi, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uygulamalarına karşı serhildana kalkıyor. Önderliğin fikirleri bizi terör, iktidar ve kapitalizmden kurtardı. İşgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan’a yönelik sözde cezalarını kınıyoruz” dedi.

Begarî, “Direniş ve mücadelemizle İmralı duvarlarını yıkacağız. Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle kendisinin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız ve onun için kendimizi feda edeceğiz” diye konuştu.