6 QSD şehidi Til Hemis ve Şedadê’de uğurlandı

Türk devletinin Hol Kampı’nı bombalaması sonucu şehit düşen 6 QSD savaşçısı, Til Hemis ve Şedadê’de düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin 23 Kasım günü ağırlıkta DAİŞ çeteleri ve ailelerinin yerleştirildiği Hol Kampı’nı bombalaması sonucu şehit düşen 5 Suriye Demokratik Güçleri (QSD) savaşçısı Til Hemis’te, 1 savaşçı ise Şedadê’de düzenlenen törenlerle sonsuzluğa uğurlandı.

Til Hemis ve köylerinde yüzlerce kişi, QSD savaşçıları Hisên Ehmed Dawûd (Lorens Metlûte), Fehid Racid Hedmol (Siwar Xasan), Ebdulcelil Baha Mihemed (Jiwan Hol) ve Newaf Fewaz Xelil (Elişêr) ve aynı ayın 22'sinde Derik ilçesinde şehit olan Öz Savunma Kuvvetleri savaşçısı Selmo Mihemed Deham için tören düzenledi.

Törende QSD komutanlarından Xalid Îsa, Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hemze Ehmed ve Til Hemis Demokratik Toplum Akademileri Yönetim Kurulu Üyesi Ebdulselam Casim birer konuşma yaparak, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Emperyalist güçlerin Rojava’da demokratik ulus projesini yenmek için tüm emperyalist güçlerin birleştiği ancak şehitlerin fedakarlığı sayesinde emperyalistlerin yenildikleri belirtilen konuşmalarda, “Halkımız düşmanlara açık bir mesaj veriyor. “Biz bu toprakların sahibiyiz ve asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Törenin sonunda şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi ve 5 şehit kadınları zılgıtları ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Şedadê’de de yüzlerce kişi QSD şehidi Etiye El Dewas’ı uğurlamak için Şedadê Şehitliği’ne yürüdü. Şehitlik önünde askeri geçit töreni düzenlendi. Daha sonra ilçenin Şehit Aileleri Meclisi üyesi Zehra El Ehmed, halk onurlu bir şekilde ve huzur içinde yaşasın diye QSD’nin her gün şehit verdiğini söyledi.

Şedadê Askeri Meclisi Komutanı Ewde El Hisên ise, şehitlerin yolundan gidip Kuzey ve Doğu Suriye halkının kazanımlarını koruyacaklarını vurguladı.

Tören ardından şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.