‘İmralı’dan haber alana kadar alanlarda olacağız’

İmralı’dan bir yıldır haber alınamamasına tepki gösteren getiren Rojavalı şehit aileleri, “Haber alana kadar alanlarda olup eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden Hevîn İbrahim Hesen ve Kefo Osman, tecritle tüm Kürt halkının hedef alındığını belirterek, buna karşı ayakta olmak gerektiğini söyledi. 

ANF’ye konuşan Qamişlolu Hevîn İbrahim Hesen, “Bir haber alana kadar da 7’den 70’e hepimiz alanlarda olup eylemlerimizi sürdüreceğiz. Ne olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz” dedi. Şehit annesi Hevîn İbrahim Hesen, “Önderliğimiz özgürleşirse biz de özgürleşeceğiz. Bu tecritte sadece Türk devletinin değil tüm uluslararası güçlerin eli var. Önderlik ve halkından korkuyorlar” diyerek, 4 Nisan’a kadar bir müjde beklediklerini söyledi. 

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Kefo Osman ise Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecritle tüm Kürt halkının hedef alındığını belirterek, uluslararası kuruluşların da görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi. 

Bir yıl boyunca Rojava’da tecride karşı düzenlenen eylemlere de değinen Osman, “Rojava’nın tüm il, ilçe ve köylerinde halk onlarca kez alanlara çıkarak Önder Apo üzerindeki tecridi protesto etti. Yine tüm kentlerden halkımız, Qamişlo’daki Birleşmiş Milletler Temsilciliği önünde bir araya geldi. Bölge halkı Önder Apo’ya bağlılığını dile getirdi. Rojava halkları bir yıldır ayakta. Önder APO bizim için yaşamdır” şeklinde konuştu.

 “4 Nisan yeniden doğuş günü yaklaşıyor” diyen Kefo Osman, 4 Nisan’dan önce haber almak istediklerini söyledi.