GÖRÜNTÜLÜ

İnsani ve Güvenlik Operasyonu Hol Kampı'nda devam ediyor

'İnsani ve Güvenlik Operasyonu'nun üçüncü aşaması DAİŞ çeteleri ve ailelerinin bulunduğu Hol Kampı'nda başladı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, QSD ve YPJ’nin desteği ile "İnsani ve Güvenlik Operasyonu"nun üçüncü aşamasını Hol Kampı’nda DAİŞ çetelerinin hücrelerine karşı başlattı.


Hol Kampı'nda açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, operasyona ilişkin bilgi verdi.

Açıklamanın Arapçasını Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri komutanlarından Elî Hesen, Kürtçesini YPJ Basın Sözcüsü Rûken Cemal okudu.

'ÇETELER TÜRK DEVLETİNE DESTEK OLUYOR'

Açıklamada şöyle denildi:

“Özerk Yönetim ve güvenlik güçleri uluslararası güçlerin yetersiz olan duyarlılığına rağmen Hol Kampı’nda terör tehlikesinin artması, DAİŞ hücrelerinin kamp sakinlerine karşı yaptıkları terörist eylemlerin önlenmesine ilişkin tüm ağır yükü omuzlamıştır.

Son dönemlerde DAİŞ çetelerinin kamp içindeki hareketliliği ve eylemleri artmıştır. Bu artış da askeri ve güvenlik güçlerinin işgalci Türk devleti ve Suriye rejimine bağlı çetelerin saldırılarına karşı önlem almaya çalıştığı bir döneme denk gelmektedir. Çeteler bu süreçte korkutma ve öldürme gibi birçok saldırı düzenlemiştir. Yine kamp sakinlerine baskı uygulamanın yanı sıra kampa götürülen sağlık vb. insani yardımların ulaşmasını engelleyerek yakmıştır.  Bu şekilde terör hücreleri için uygun ortam yaratmaya çalışarak, DAİŞ'li kadınlar aracılığı ile daha fazla çocuğu radikal düşünceler doğrultusunda eğitim örgütlemeye çalışmışlar. Yine kamp içinde karışıklık çıkararak insanları kaçırma gibi eylemlerde bulunmuşlar.

'KAMPA SALDIRI PLANI YAPTILAR'

Bunların yanı sıra güvenlik güçleri tarafından daha önce gözaltına alınan DAİŞ hücreleri üyelerinin itirafları da gösteriyor ki çeteler üstlerinden aldıkları direktiflerle, içteki hücrelerle temas halinde dıştan kampa saldırı planı yapmıştır. Halen DAİŞ’in ilk hedeflerinden ve propaganda araçlarından olan Hol Kampı, çetelerin yayın organlarında geniş bir şekilde yer almaktadır.

Bu nedenlerden dolayı saldırıları önleme mücadelemizin devamı, yine insani ve ahlaki görevimizin gereği olarak Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve YPJ öncülüğündeki QSD olarak DAIŞ’a Karşı Uluslararası Koalisyon Güçlerinin desteği ile İnsani ve Güvenlik Operasyonu’nun üçüncü aşamasını Hol Kampı’nda başlatıyoruz.

Operasyon DAİŞ hücreleri ve bağlantılarının kurutulması, aralarında terörist saldırıların sorumlularının da olduğu karışıklık çıkaran kişilerin tutuklanması, yine çocuklar arasında radikal düşünceleri ve şiddeti yayan kişileri hedeflemektedir.

Uzun yıllar teröre karşı mücadele yürüten ve büyük bedeller ödeyen güvenlik güçleri olarak, yasalara ve insan hakları anlaşmalarına bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz. Bu kapsamda çetelerin terör hücrelerini oluşturmaya çalıştığı Hol Kampı’nda uygulanan güvenlik yasalarına bağlılığımızı da belirtmek istiyoruz. Güçlerimiz bu kapsamda operasyon boyunca üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirecek, gerekli güvenlik önlemlerini alacaktır.”