İşgale karşı yürüyüş: Direniş zafer getirecek

Dêrazor ve Til Berak’ta halk, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüdü. Eylemde işgalcilerin direnişe karşı yenileceği mesajı verildi.

Cizre kantonunun Til Berak ilçesinde yüzlerce kişi, sivil örgüt üyeleri, partiler ve yerel aşiret ileri gelenleri, Firin Kavşağı’nda toplanarak Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüdü.

Güvenlik Güçleri Kavşağı önünde açıklama yapan Til Berak İlçe Meclisi Eşbaşkanı Ebdurehman El Salih, "Türk hükümeti bu saldırılarla bölge halkına yönelik açlık ve göç politikası yürütüyor. Halkı yönetime karşı kışkırtmak, kurumlar arasında nifak yaratmak istiyor” diye konuştu.

Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları, suçları ve terör eylemleri karşısında uluslararası toplumun sessizliğini kınayan El Salih, bu insanlık dışı eylemlerin önlenmesi için garantör güçlere işgalci devleti durdurma çağrısında bulundu.

DÊRAZOR

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Dêrazor kantonunun Sewa kasabasındaki Şehitler Kavşağı’nda yürüyüş yaptı. Gençlik yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüşün ardından El Mezad Caddesi'nde Gençlik Hareketi adına konuşan Ali El Ehmed, bölgeye yönelik saldırılarla göçün hedeflendiğini söyledi. El Ehmed, gençliğin mücadele ve direnişinin devam edeceğini, bölge halkının iradesiyle saldırıların yenilgiye uğratılacağını belirtti.