Öz Savunma Güçleri savaşçısı Elî El Ehmed toprağa verildi

9 Haziran’da, hastalığı sebebiyle şehadete ulaşan Öz Savunma Güçleri savaşçısı El Musena Elî El Ehmed, Tirbespiyê'nin Dugirê köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği'nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Tirbespiyê ve Çilaxa halklarının katıldığı törende

CENAZE TÖRENİ

Öz Savunma Güçleri savaşçısı El Musena Elî El Ehmed, Tirbespiyê'nin Dugirê köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği'nde düzenlenen törenle  son yolculuğuna uğurlandı. Hastalığı nedeniyle 9 Haziran'da şehit düşen Öz Savunma Güçleri savaşçısı için yapılan törene Tirbespiyê ve Çilaxa halkları katıldı.

Çilaxa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Feysel Mihemed, törende yaptığı konuşmada, "Türk devletine burada olduğumuzu söylüyoruz. Topraklarımızda direneceğiz. Direnişin yaşamak olduğunu iyi biliyoruz. Şehitlerin fedakârlıklarıyla tüm Suriyeliler için demokratik bir Suriye’yi mutlaka inşa edeceğiz" dedi.

Qamişlo Askeri İlişkiler Meclisi Üyesi Mihemed Zedan da, askeri güçler olarak şehitlerin hayallerini gerçekleştirene kadar onların izinde olacaklarını vurguladı. Demokratik İslam Kongresi Üyesi Îbrahîm El Nasir ise şehitlerin fedakârlıklarının kutsal olduğunu belirterek, hayallerine sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Şehit El Musena Elî El Ehmed’in ailesi adına konuşan kuzeni Leys El Ehmed, "El Musena'nın şehadeti ile gurur duyuyoruz. Mücadeleyi şehitlerin izinde sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Törende, El Musena Elî El Ehmed’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Ardından, annelerin zılgıtları ve “Şehîd namirin” ile “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd” sloganları eşliğinde defnelidi.