Özerk Yönetim: Saldırılara karşı irademize sahip çıkalım

Türk devletinin saldırılarının soykırım ve bölgenin kuşatma politikasının devamı olduğunu belirten Özerk Yönetim, soykırım politikalarına karşı dayanışmayı geliştirmeye ve seçimlere güçlü bir şekilde katılmaya çağırdı.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türk devletinin saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu saldırının soykırım ve bölgenin kuşatma politikasının devamı olduğu kaydedildi. Bu saldırıların amacının halkın iradesini ve demokrasi mücadelesini yenilgiye uğratmak olduğu ifade edildi.

Özerk Yönetim, "Bu saldırılar, halkımızın toplumun yönetiminde daha fazla ilerleme sağlamak için demokratik seçimlere hazırlandığı bir süreçte bilinçli olarak yapılmaktadır. Bu saldırı ahlak dışı bir eylemdir ve Suriye'de demokrasinin hayata geçirilmesi ve topluma hizmet çabalarına doğrudan bir saldırıdır” dedi.

Saldırıları şiddetle kınayan Özerk Yönetim, "Halkımızın beklentilerini karşılamak amacıyla üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Seçimlere ilişkin tüm saldırılar intikam eylemidir. Amaç, terörizmin bitirilmesini engellemektir. Bu seçimin Suriye'de gerçek bir demokratikleşmenin sağlanmasına yönelik bir adım olduğunu beyan ediyoruz” diye belirtti.

Özerk Yönetim, bölge halkına yönelik soykırım politikalarına karşı dayanışmayı geliştirmeye ve seçimlere güçlü bir şekilde katılmaya çağırdı. Barış dolu bir geleceğin ve onurlu bir yaşamın yolunun, birleşik tutumdan geçtiği vurgulandı.

Yabancı güçlerin halkı köleleştirmeyi ve iradesini geliştirmelerini engellemeyi hedeflediği ifade edilen açıklamada, “Halkımız seçimlere güçlü bir şekilde katılmalı ve özgür demokratik kararına sahip çıkmalıdır. Seçime katılmak ve kazanmak, irademizi boşa çıkarmaya çalışan güçlere karşı güçlü bir tarihi zaferdir" denildi.

Türk devletinin saldırısında şehit olanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.