Özerk Yönetim, Arap Birliği ile çalışmaya hazır

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, “terörle mücadele, güvenliğin sağlanması ve demografik değişimin önlenmesi” konularında Arap Birliği ile işbirliğine hazır olduklarını duyurdu.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi, 16 Mayıs 2024 tarihinde Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleşen 33. Arap Zirvesi'nin sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. 

Açıklama şöyle:

"Zirve sonucunun 6. maddesinde Suriye'deki durum ve mültecilerin güvenli bir şekilde geri dönüşüne değinildi. Demografik değişiklik de reddedildi.

Ortak ilkeleri uygulama temelinde, Suriye'deki duruma ilişkin belirtilen hususların uygulanmasının önemli olduğunu vurguluyoruz. Araplar arasında Suriye'deki temel sorunların çözümü konusunda olumlu bir yaklaşım var.

Efrin ve Suriye'nin diğer bölgelerinde yaşanan olaylar, Arapların Suriye'ye barış getirme çabalarına aykırıdır. O bölgelerde işgalci Türk devleti ve çetelerinin uygulamalarının yanı sıra göç ve demografik değişim yaşanıyor.

Terörle mücadele, güvenliğin sağlanması ve demografik değişimin önlenmesi konularında Arap Birliği ve diğer güçlerle işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.

Arap Birliği'ni, Suriye halkının umutlarının gerçekleşmesi ve bölgede işgalin sona ermesi, istikrarın sağlanması için baskı yapmaya çağırıyoruz. Ulusal görevimizi yerine getirerek Suriye'nin, halkının ve coğrafyasının birliğini koruyacağımızı tekrar vurgulamak istiyoruz”