Özerk Yönetim: Gazeteci Ahmet hemen bırakılmalı

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Süleyman Ahmed'in yasa dışı şekilde kaçırıldığını belirtti, "Acilen bırakılmalı" çağrısında bulundu.

Rojnews Arapça Editörü Süleyman Ahmet'ten 97 gündür haber alınamıyor. Ailesini ziyaret etmek amacıyla gittiği Halep kentinden 25 Ekim’de Başûr Kurdistan’a dönerken Pêşxabûr (Sêmalka) Sınır Kapısı’nda KDP’ye güçleri tarafından kaçırılan Ahmet’ten haber alınamıyor.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, KDP’nin Süleyman Ahmed’in nerede olduğunu bir an önce açıklaması ve koşulsuz bir şekilde serbest bırakması çağrısında bulundu.

Açıklamada, “Yaklaşık 100 gün önce gazeteci Süleyman Ahmed, Kuzey ve Doğu Suriye'den Başûrê Kurdistan'a geçerken sınır kapısında KDP hükümeti tarafından yasadışı bir şekilde alıkonuldu. Bu tarihten itibaren gazeteciden herhangi bir haber alınamamıştır. Ahmed'in Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal altında tutulan Efrîn kentinden geldiği ve ailesiyle birlikte göç etmek zorunda kaldığı herkes tarafından biliniyor. Ancak ailesine Ahmed'in bulunduğu yer hakkında hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır” denildi.

'AHLAKİ VE HUKUKİ DEĞİL, HEMEN BIRAKILMALI'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Süleyman Ahmet bizim yurttaşımızdır, bir gerekçe belirtilmeksizin yakalandı. Bu tür yöntemlerin tüm ahlaki ve hukuki değerlere aykırı olduğunu belirtiyor, şiddetle kınıyoruz. KDP’nin olumsuz yönden yaklaşımları durumu daha çok ciddileştiriyor. KDP hükümetine, Süleyman Ahmet'in durumuyla ilgili ailenin bilgilendirilmesi ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Tüm medya kuruluşları ve hukuk örgütlerine ise üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, sebepsiz yere yakalanan Kuzey ve Doğu Suriyeli gazetecimizin akıbetinin açıklanması talebinde bulunuyoruz."