Özerk Yönetim Genel Kurulu kaçakçılıkla mücadele kanununu onayladı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Genel Kurulu, olağan toplantısında kaçakçılıkla ilgili kanunu onayladı ve Kadın Kurulu’nun yeni başkanını seçti.

Özerk Yönetim, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Kuzey ve Doğu Suriye Genel Kurulu'nun 66 sayılı olağan toplantısının içeriğini açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Kurulu Eş Başkanı Ferîd Etî, Genel Divan üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye İçişleri Kurulu temsilcileri ve Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal Adalet Meclisi temsilcileri hazır bulundu. 

Toplantı, bir önceki toplantının raporunun okunmasıyla başladı. Ardından Cîhan Xidro yerine Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Kadın Kurulu Başkanı Adalet Mihemed Omer seçildi. 

Toplantıda, insan ticaretiyle mücadele kanununda yer alan para cezalarından bazı değişiklikler yapıldı. Toplantıya katılanlar Kuzey ve Doğu Suriye’deki kaçakçılık faaliyetleri üzerine tartışmalar yapıldı. 

Toplantı sonunda 13 maddeden oluşan kanun onaylandı ve Genel Kurul tarafından ilan edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girecek.